VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Įvykiai

05 04. Milane prasidėjo pasaulinė paroda "Expo 2015"

Italijos mados sostinėje Milane prasidėjo pasaulinė paroda "Expo 2015". Milano priemiestyje lankytojams atsiveria milžiniškas plotas, jame, tarp gausybės stendų, reprezentuojančių įvairiausias pasaulio šalis, yra ir Lietuvos stendas.
Moderniai įrengtas Lietuvos stendas atskleidžia šalies istoriją. Čia puikiai dera tradicinis maistas, tautinė muzika ir modernios technologijos.
"Dalyvavimas tarptautinėse parodose yra būtinas Lietuvai, būtent čia mes galime pristatyti savo produktus visam pasauliui, užmegzti verslo kontaktus, kurie atveria kelius į naujas eksporto rinkas. Mūsų produktai atitinka aukščiausius kokybės reikalavimus, be jokių abejonių, kitų šalių vartotojai juos pamėgs. Turime ir toliau augti, kad išliktume konkurencingi", - sakė žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė, kartu su aplinkos ministru Kęstučiu Trečioku dalyvaujanti parodos atidaryme.
Šį kartą Lietuvos stende atskleidžiama žmogaus ir gamtos sąveika. Žmogus savo darbais puoselėja gyvybę, suteikia jai impulsą skleistis. Pasėdamas grūdą jis pradeda ciklą, nes vėliau iš grūdo išgaunamas maistas, kuris yra gyvybiškai svarbus žmogui.
Pasak Žemės ūkio ministerijos pranešimo, ši savaitė parodoje skirta pieno pramonei, tad savo produktus Italijos gyventojams ir svečiams pristato bendrovės "Žemaitijos pienas" ir "Marijampolės konservai". Bene daugiausia dėmesio sulaukia sūriai "Džiugas" ir "Liliputas", kurie yra eksportuojami į keliasdešimt šalių. Taip pat stende galima paragauti tradicinių mėsos gaminių, pasigrožėti meniniais dirbiniais.
Kita savaitė bus skirta duonos gaminiams. Per ateinančius šešis mėnesius savo produkciją pristatys 32 gamintojai.
Liepos 15 d. planuojama nacionalinė Lietuvos diena, kai bus plačiau pristatytos lietuviškos tradicijos ir papročiai. Tai bene svarbiausias renginys mūsų šaliai.
Planuojama, kad per šešis parodos mėnesius Lietuvos paviljoną "Expo 2015" parodoje aplankys 2-3 milijonai svečių, kuriems bus pristatomi lietuviški maisto produktai. Milane taip pat bus pristatytos Lietuvos turizmo, investavimo ir eksporto galimybės, ekonomikos ir mokslo laimėjimai, šalies kultūra. Tikimasi, kad paroda padės sustiprinti ir dvišalius Lietuvos ir Italijos santykius.

Atgal