VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Įvykiai

05 21. Premjeras: M. Oginskio rūmai visada buvo tikruoju kultūros ir švietimo centru

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius, šeštadienį dalyvaudamas restauruotų Mykolo Oginskio rūmų atidarymo iškilmėse, pasidžiaugė, kad 19-jame amžiuje Plungėje statyti kunigaikščio rūmai atgavo savo pirminį pavidalą ir grožį.
"Labai džiugu, kad pagaliau sugrįžome prie autentiškumo, ir, tikiuosi, amžiams atsisakėme sovietmečiu vyravusio kičo, įvairių kultūros statinių darkymo praktikos. Išties prasminga, kad Oginskių dvaro sodyba bus pritaikyta ir turizmo reikmėms, esu tikras, kad vis daugiau lankytojų atras Žemaitijos grožį ir būtinai užsuks čia. Juk Mykolo Oginskio rūmai visada buvo tikruoju kultūros ir švietimo centru. Pakanka tik prisiminti, jog čia gyveno, kūrė ir dvaro orkestre grojo Mikalojus Konstantinas Čiurlionis, čia lankydavosi Antanas Baranauskas ir kiti to laikmečio šviesuoliai", - kalbėjo Premjeras.
"Esu girdėjęs sakant, kad Oginskio rūmai - tarsi Lietuvos Versalis. Pasivaikščiojus po šias nuostabias erdves, galima tik pritarti tokiai taikliai minčiai. Tad rūmuose sudarytos puikios sąlygos rengti parodas, eksponuoti ne tik Žemaičių krašto menininkų darbus. Didžiai prasminga, kad mūsų šventėje skamba ir skambės daug įstabios muzikos. Tai atliepia anų nuostabių laikų dvasią, nes ją nepaprastai mylėjo ir garbino tuometinis rūmų šeimininkas", - džiaugėsi Ministras Pirmininkas.

Atgal