VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Įvykiai

08 12. Bus minimas Pasaulinis švyturių savaitgalis

Rugpjūčio 15-16 dienomis - Tarptautinį švyturių savaitgalį - Klaipėdos ir Šventosios švyturiai bus atviri visuomenei.
Šventės, skirtos Pasauliniam švyturių savaitgaliui paminėti, tikslas - populiarinti švyturius kaip jūrinės kultūros objektus bei dalyvauti pasaulį suvienijusiame renginyje, prie kurio pernai prisijungė 56 valstybėse šviečiantys 544 švyturiai.
Praėjusiais metais ši diena Lietuvoje paminėta tik Klaipėdos švyturyje, o šiemet šioje gražioje iniciatyvoje dalyvaus ir Šventosios švyturys.
Šeštadienio vidudienį prie Klaipėdos švyturio bus tartas sveikinimo žodis švyturiui, miestui ir pasauliui, numatytas ekstremalus alpinistų pasirodymas, Paulius Stalionio koncertas, protų kovos išmaniesiems, veiks pagrindinio Tarptautinio švyturių savaitgalio paminėjimo iniciatoriaus Aido Jurkšto švyturių paroda "Šviesos namai".
Sekmadienio vidurdienį visi, besidomintys jūrine kultūra, kviečiami rinktis prie Šventosios švyturio. Šventę simboliniu lipimu į švyturį bei vėliavos pakėlimu pradės alpinistai, koncertuos Palangos orkestras, Kęstutis Jablonskis.
Ir Klaipėdoje ir Šventojoje norintieji galės susipažinti su šiais kranto navigaciniais įrenginiais ne tik iš tolo, bet ir arti - pačiupinėti, paliesti, sužinoti jo paskirtį ir istoriją. Nebijantiems aukščio bus sudaryta galimybė pakilti į švyturio viršų ir pasigrožėti miesto bei jūros panorama.

Atgal