VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Įvykiai

09 02. Abiturientų susitikimas Pumpėnuose po šešiasdešimties metų

Algimantas Stalilionis

Rugpjūčio 8 d. Pumpėnų gimnazijoje (Pasvalio r.) vyko I-osios abiturientų laidos, baigusios 1955 metais, susitikimas. Prieš šešiasdešimt metų vidurinę baigė trisdešimt du jaunuoliai. Jie buvo nuo 1934 m. (vyriausias buvo Petras Vareika) iki 1938 m. gimimo. Susitikime dalyvavo jų auklėtojas Zigmas Namavičius, gyvenantis Raguvoje. Susitikimą rengė Aldona Morkevičiūtė-Naglienė, gyvenanti Pasvalyje ir Aldona Baranauskaitė-Markevičienė, gyvenanti Jurgėnų kaime. Buvo padaryti stendai, atspindintys mokyklinius metus ir buvusių klasės susitikimų akimirkas, parengti vardiniai sveikinimai.

Dedamos gėlės prie mokytojos Anelės Urbonaitės kapo. Pumpėnų kapinės

Auklėtojui Zigmui Namavičiui įteikta gėlių, palinkėta ir ateityje būti tokiam stipriam ir energingam. Nuo baigusiųjų buvo atvežta gražuolė gėlė, o bibliotekai mokytoja, Pasvalio literatų klubo „Užuovėja“ narė Aldona Morkevičiūtė-Naglienė padovanojo savo išleistas knygas.

Susėdę užstalėje dalijosi atsiminimais, prisiminė kitus bendramokslius. Prisiminti buvę mokytojai, ypač mokytoja Anelė Urbonaitė, kuriai šiemet sukaktų 125-eri. Šventės pradžioje buvo nuvykta aplankyti mokytojų ir bendraklasių kapus Pumpėnų kapinėse.

1955 metų abiturientai su savo auklėtoju (pirmoje eilėje) Zigmu Namavičiumi

Šventės dalyvius pasveikino Pumpėnų kraštiečių asociacijos „Pumpėniečių viltys“ nariai įteikdami klasės auklėtojui neseniai pasaulį išvydusią knygą „Atsiminimai apie Pumpėnus“ (sud. Antanas Buračas). Kalbėjo visi, nes buvo įtraukti į Aldonos Naglienės sumanytą žaidimą. Ilgai pabendravę, nusifotografavę atminčiai, pasikeitę telefonais skirstėsi sutarę greit vėl susitikti.

Atgal