VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Įvykiai

09 08. Žydų kultūros dienų Žagarėje rugsėjo 9-11 d. programa:

Rugsėjo 9 d. (trečiadienis)

16.00 Albumo „Žagarės žydų šeimos” pristatymas

19.00 Koncertas „Iš užmirštos knygos" (J. Leitaitė (mecosopranas), R. Mikelaitytė (fortepijonas), B. Traubas (smuikas))

20.30 Susipažinimo vakaras

Rugsėjo 10 d. (ketvirtadienis)

12.00 Oficialus šventės atidarymas. LR Seimo ir Vyriausybės atstovų, Lietuvos Žydų bendruomenės vadovų, Izraelio Ambasados atstovų ir kt. pasisakymai

13.00 Procesija į masinę žydų žudynių vietą, žuvusiųjų pagerbimas, malda

14.00 A. Šenderovo kūrybos koncertas „Giesmė ir šokis" (fortepijoninis trio FortVio (I. Baikštytė, I. Rupaitė-Petrikienė, P. Jacunskas) ir T. Petrikis)

16.00 Susitikimai su rašytojais ir filmų kūrėjais, jų kūrinių pristatymas (S. Manobla, R. Freedman, prof. M. Petuchauskas, L. Kopač, L. Vasiliauskienė, S. Beržinis)

19.00 Koncertas „Zikaron Lefanai“ (M. Trzaska, A. Gotesmanas)

20.00 Ansamblio Fajerlech koncertas

Rugsėjo 11 d. (penktadienis)

10.00 Konferencija „Žagarės žydų kultūrinis paveldas Lietuvoje ir pasaulyje“ (pranešėjai: E. Zingeris, prof. J. Verbickienė, M. Ramonaitė, R. Anulytė, V. Toleikis, D. Sakalauskas). Konferencijoje dalyvaus Izraelio ambasadorius Lietuvoje A. Maimon

14.00 Koncertas „Atgiję virpesiai“ (I. Baikštytė (fortepijonas), K. Bentley Pollic (JAV, smuikas ir altas)). Poetai skaito autorinius savo žydų poezijos vertimus (V. Dekšnys, L. Katkus , K. Shawn Keys (anglų kalba)). Pantomimos etiudas „Misteris Arkadas ir Holokaustas" (A. Vinokuras)

16.00 Didysis uždarymo koncertas „Klezmerių šokių fiesta“

Renginių metu Žagarės dvaro rūmuose:

veiks parodos: „Kadišas medinėms Lietuvos sinagogoms", „Centropos“, „Lietuvos žydų vaikas pasakoja apie Šoa“, „Michael Rogatchi ir jo žydiškas menas“, „Pasaulio lėlės“ ir kt.

pristatomi filmai: R. Freedman „Dėdė Chackelis”, L. Kopač, L. Vasiliauskienė „Gyvybės medis", S. Beržinio filmai apie Lietuvos žydus.

Veiks žydiškų patiekalų kavinė.

Atgal