VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Įvykiai

01 05. Lietuvai prisijungus prie elektroninių mokėjimų eurais erdvės SEPA, bus patogiau atlikti mokėjimus visoje Europoje

Sausio 1-ąją Lietuva įsitraukė į trisdešimt keturias valstybes apimančią elektroninių mokėjimų eurais erdvę, vadinamą SEPA. Atlikdami vietinius mokėjimus ir mokėjimus į kitas SEPA šalis, dabar pildysime tokią pat kaip kitose šalyse mokėjimo nurodymo formą ir pateiksime vienodą mokėjimui atlikti reikalingą informaciją. Visoje SEPA erdvėje mokėjimams atlikti ar gauti pakaks vienos sąskaitos bet kurioje SEPA šalyje.
„SEPA sudaro sąlygas patogesniems mokėjimams, nes Lietuvos gyventojai mūsų šalyje atidarytą sąskaitą galės naudoti norėdami gauti darbo užmokestį, socialines išmokas ar kitus mokėjimus eurais iš visų Europos Sąjungos valstybių, taip pat iš kitų šalių, sudarančių SEPA erdvę. Norėdami gauti darbo užmokestį, pensiją ar kitus mokėjimus eurais iš Lietuvos, gyventojai be apribojimų galės nurodyti užsienyje atidarytą sąskaitą. Įmonės irgi galės gauti ir vykdyti mokėjimus iš sąskaitos pasirinktoje SEPA šalyje", - sako Lietuvos banko Finansinio stabilumo departamento Rinkos infrastruktūros politikos skyriaus viršininkas Tomas Karpavičius.
Jis pažymi, kad nustatyti apribojimus, kur gyventojams ar įmonėms turėti sąskaitą mokėjimams gauti ir atlikti, būtų nesuderinama su Europos Sąjungos (ES) teise.

Atgal