VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Įvykiai

01 27. Krašto apsaugos ministras J. Olekas Liubline dalyvavo bendros Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos brigados štabo atidarymo ceremonijoje

Sausio 25 d. Liubline, Lenkijoje, Lietuvos krašto apsaugos ministras Juozas Olekas kartu su Lenkijos gynybos ministru Antoni Macierewicziumi (Antoni Macierewicz) ir Ukrainos gynybos ministru armijos generolu Stepanu Poltoraku (Stepan Poltorak) dalyvavo Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos bendrai įsteigtos brigados LITPOLUKRBRIG štabo atidarymo ceremonijoje.

Ceremonijoje buvo oficialiai pažymėta, kad Liubline įsikūręs brigados štabas pasiekė pradinius operacinius pajėgumus. T.y. suformuota 90 proc. štabo personalo, parengti pagrindiniai štabo veiklą reglamentuojantys dokumentai, užtikrintos kitos sąlygos brigados štabui ir brigadai veikti.

„LITPOLUKRBRIG projektas, sudarydamas sąlygas kariams dirbti kartu viename štabe, dalyvauti bendrose pratybose, ruoštis bendroms tarptautinėms misijoms ir keistis tarpusavio patirtimi, stiprins mūsų šalių partnerystę ir kariuomenių tarpusavio sąveiką. Tuo pačiu projektas prisideda prie regioninio ir platesnio tarptautinio saugumo“, – prieš išvykdamas į Lenkiją teigė sakė krašto apsaugos ministras J. Olekas.

„Esu įsitikinęs, kad projektas ne tik padės Ukrainos kariuomenei pagal NATO standartus rengti karius, tobulinti vadovavimo ir valdymo procedūras ir aktyviau įsitraukti į bendradarbiavimą regione ir euroatlantinėje erdvėje, bet ir suteiks galimybę Lietuvos ir Lenkijos kariams perimti vertingos patirties iš Ukrainos kolegų“, –- teigė ministras J. Olekas.

J. Olekui viešint Lenkijoje, vykso visų trijų brigadą įsteigusių šalių – Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos – gynybos ministrų susitikimas, kuriame ministrai aptarė saugumo situaciją Ukrainoje, bendradarbiavimą remiant Ukrainos saugumo ir gynybos sričių reformas, brigados projekto vystymą ir kt. klausimus.

Viešėdamas Lenkijoje, J. Olekas taip pat dalyvavo dvišaliame susitikime su Lenkijos gynybos ministru A. Macierewicziumi, su kuriuo aptarė saugumo situaciją ir sąjungininkų pajėgų dislokavimą regione, pasirengimą artėjančiam NATO viršūnių susitikimui Varšuvoje, tolesnį dvišalį ir daugiašalį bendradarbiavimą saugumo ir gynybos srityje.

 

Atgal