VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Įvykiai

02 02. Užgavėnės – Morės pietūs Klaipėdoje

2016 m. vasario 7 d. Klaipėdos etnokultūros centras klaipėdiečius ir miesto svečius kviečia švęsti Užgavėnes Klaipėdoje, Teatro aikštėje. Tradiciškai siautulingoje ir nenuspėjamoje šventėje nuo 12.00 val. pradėsiantis šurmuliuoti riebaus maisto turgus su gardžiausių, riebiausių patiekalų kvapais vilios susirinkti į paskutinius Morės pietus. Kviesim ilgai į lašinius ir spurgas nežiopsoti ir nuo 14.00 val. po aikštę aktyviai pabėgioti. Organizatoriai pirmą kartą rengs specialias Užgavėnių šventės orientacines varžybas. Pirmieji ir greičiausiai turą įveikę dalyviai gaus specialų Užgavėnių prizą.

Teatro aikštėje nuo vidurdienio pradėsiančiame veikti riebaus maisto turguje bus galima paskanauti ką tik iškeptų lietuvininkų vofelių,  įvairiausių blynų, gardaus šiupinio, spurgų, troškintų kopūstų su kiauliena, įsigyti gardžios duonos, pyragų, mėsos gaminių ir kitų kokybiškų tautinio paveldo ženklu pažymėtų maisto produktų. Koks turgus be žuvies? Besiruošiantys pasninkui jos tikrai ras. 

Šiais metais Teatro aikšte nepasidalins nuolat konfliktuojantys ir problemas visuomenei keliantys Lašininis ir Kanapinis. Kas ką šiemet suries į ragą? Visus susirinkusius į aikštę kviečiame nelikti abejingais ir aktyviai sudalyvauti Lašininio ir Kanapinio organizuojamoje kriminalinėje veikloje.

Užgavėnių šventės išskirtinė pramoga ir naujiena – 14.00 val. prasidėsiančios orientacinės varžybos, skirtos visai šeimai, draugų kompanijai ar pavieniams žmonėms, sumaniusiems įveikti negirdėtą ir nematytą Užgavėnių turą. Sutikę raganaitę su šluota ir informaciniu ženklu – žinokite, jog ji INFOragana, kuri dalina varžybų žemėlapius bei suteikia visą dominančią informaciją. Turo metu aplankysite penkis lankytinu objekto ženklu pažymėtus punktus, kuriuose Jums paslaugas suteiks aukščiausias Užgavėnių kvalifikacijas turintys asmenys. Šie aukšto rango ir išskirtinės kultūros veikėjai uždės antspaudus, kurie patvirtins Jūsų užsispyrimą ir norą kovoti už artėjantį pavasarį bei suteiks progą paskanauti Užgavėnių skanėstų.

Pasmaguriavus ir sočiai prisikimšus riebiausių valgių, sudalyvavus specialiame Užgavėnių ture reikės iš širdies patrypti, garsiai ir plačiai juoktis bei nepravėpsoti 16.00 val., kuomet užsidegs nei  Klaipėdoje, nei visoje Lietuvoje neregėta Morė. Aukščio sulig devyniais pasninkais, o grožio.... kas nusakys?

Šventės metu Morės pietus gamins kulinarinio paveldo meistrai, Morės apsauga rūpinsis Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centro kolektyvai, o norinčius varžytis orientuos: visažinės INFOraganos, nepamainomas tautodailininkas, medžio drožėjas R. Puškorius (Kretinga), Klaipėdos vaikų laisvalaikio centro kolektyvai, Klaipėdos etnokultūros centro folkloro ansambliai ir kiti Morės prieteliai.

Maloniai kviečiame vasario 7-osios dienos pietus rezervuoti Morei.

 

Klaipėdos etnokultūros centro informacija

V. Vičinskienė 846 312113

Atgal