VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Įvykiai

04 28. „Night to Unite“ sugrįžta

Ir vėl artėjantis paskutinis balandžio savaitgalis reiškia, kad ateina „Night to Unite“ – grandiozinis, jau penktus metus vyksiantis renginys, kviečiantis jaunimą praleisti naktį tam visiškai neįprastoje vietoje, Vilniaus Gedimino technikos universitete (VGTU). Vyresniųjų klasių moksleiviai ir studentai iš visos Lietuvos vėl bus kviečiami ne kiaurą naktį ruoštis egzaminams, o įsitraukti į įvairiausias veiklas, kurių bus tiek daug, kad kiekvienas ras sau patinkančią.

Renginio idėja prieš penkerius metus kilo Fundamentinių mokslų fakulteto absolventui Gediminui Skruzdžiui. Iniciatoriui kilo mintis, kad VGTU erdves galima turiningai ir tikslingai išnaudoti ne tik paskaitų metu, bet ir laisvalaikiu. Atsižvelgiant į tai, kad dauguma studentų mato universitetą kaip mokymosi įstaigą ir nieko daugiau, norėta paversti jį patrauklesne vieta savirealizacijai, laisvalaikio praleidimui ir paskatinti jaunuolius labiau integruotis į universiteto bendruomenę.

Per ketverius metus iki 3 tūkst. dalyvių ir 30 veiklų vienoje vietoje išsiplėtęs renginys žada ir šiemet pritraukti dar didesnį dalyvių skaičių bei pasiūlyti jiems dar daugiau įvairių užsiėmimų. Kaip ir kiekvienais metais, dalyviai bus kviečiami pasinerti į iliuzijų pasaulį su mentalistais ir iliuzionistais, o norintys dar labiau pasukti galvą galės prisijungti į protų kovas ar pokerio turnyrą. Nepasisekus kortose, žaidėjai galės išbandyti sėkmę „Bingo“ partijoje. Prireikus pamankštinti ne tik smegenis, bet ir kojas, bus kviečiama išmėginti jėgas VGTU Turistų klubo iššūkyje, sudalyvauti atrakcioniniuose žaidimuose, šokių pamokose ar tiesiog prisimenant vaikystę padūkti ant batuto. Organizatoriai tikisi, kad kasdien prie universitete esančio stalo futbolo stalo besitreniravę studentai išbandys jėgas ir šio žaidimo turnyre.

Be tradicinių, kasmet siūlomų veiklų, „Night to Unite“ organizatoriai šiemet parengė ir nemažai naujovių. Į renginį atvykusiems studentams ir moksleiviams bus suteikta galimybė sudalyvauti atviroje diskusijoje su jaunaisiais verslininkais, kurie maloniai sutiko pasidalinti savo patirtimi. Mėgstantiems varžytis ne komandoje, o individualiai, bus siūlomi kryžiažodžių turnyrai. Taip pat dalyviai galės pasinerti į skirtingų veikėjų vaidmenis kortų žaidime „Mafija“. Siekdami kasmet tobulėti bei neatsilikti nuo naujausių technologijų, organizatoriai pasiūlys išbandyti ir virtualią realybę. Kadangi šiemet veiklų skaičius dar išsiplėtė, dalyviams pažadama dar ne viena staigmena.

„Mūsų pagrindiniu tikslu išlieka studentų skatinimas aktyviai bei teisingai leisti laisvalaikį ir stiprinti akademinę bendruomenę, tad rengdami jau penktąjį „Night to Unite“ šiais siekiais ir vadovaujamės. Tam, kad renginys pritrauktų dar daugiau jaunimo ir būtų išpildyti dalyvių lūkesčiai, aktyviai dirbame jau nuo Naujųjų metų, tikimės, jog įveiksime praėjusių metų organizatorių užkeltą kartelę ir iškelsime ją dar aukščiau. Laukiame visų universitete jau balandžio 29-ąją!“ – kviečia pagrindinė „Night to Unite‘16“ organizatorė Alisa Januškevič. 

 

Atgal