VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Įvykiai

11.08. „Revolut" pateikė paraišką banko licencijai gauti

Londone įkurtas FinTech startuolis "Revolut" Lietuvos bankui pateikė paraišką gauti banko licenciją, pranešė apie pradedamą kurti vidinį mokėjimų procesorių. Abu šie žingsniai dar labiau priartins "Revolut" prie tikslo tapti pirma pasauline mobiliąja bankine programėle.

"Revolut" tikisi licencijos sulaukti pirmoje 2018-ųjų pusėje, ir iškart pradės siūlyti kredito ir indėlių paslaugas, tarp jų - leis sąskaitos likučio perviršį, vartojamąsias paskolas bei terminuotus indėlius.
Banko licencija taip pat įgalins "Revolut" apdrausti klientų lėšas iki 100 tūkst. eurų pagal Europos indėlių draudimo sistemą, kas leis vartotojams programėle užtikrintai disponuoti didesnėmis sumomis ir pasinaudoti patraukliais indėlių palūkanų pasiūlymais skirtingomis valiutomis.
„Banko licencijos paraiškos teikimą atidėjome todėl, kad nuo pat pirmų dienų norėjome visas pajėgas ir išteklius sutelkti į inovatyvaus produkto kūrimą. Net ir neturėdami banko licencijos, sugebėjome sutelkti daugiau kaip 950 tūkst. vartotojų visoje Europoje, o didelė jų dalis jau dabar renkasi "Revolut" kaip savo pagrindinę einamąją sąskaitą ir atsiskaitymo kortelę”, - teigia "Revolut" Baltijos regiono vadovas Andrius Bičeika.
"Revolut” taip pat paskyrė tris tarptautinėje bankininkystėje patyrusius nevykdomuosius direktorius.
Pastaraisiais veiklos mėnesiais "Revolut" užmezgė ypač stiprius ryšius su Lietuvos banku, siekiant užtikrinti stiprų kapitalo ir likvidaus turto valdymą prieš pradedant banko licencijos paraiškos teikimo procesą.
"Visa kompanija Lietuvą laiko vienu patraukliausių FinTech centrų Europoje, kur infrastruktūra ir reguliavimas yra puikiai subalansuoti sparčiai augančioms kompanijoms. Europos Banko licencija dar labiau priartins „Revolut" prie galutinio tikslo - siekiame tapti pagrindine globalia, mobilia finansine platforma, kuri patenkintų unikalius XXI amžiaus klientų poreikius visame pasaulyje", - sako A. Bičeika.
"Revolut" savo klientams leidžia atidaryti išankstinio papildymo einamąją sąskaitą vos per minutę, gauti momentinius išlaidų pranešimus, kategorizuoti savo išlaidas ir nustatyti savaitės ar mėnesio biudžeto limitus. Mobiliosios programėlės vartotojai joje taip pat gali laikyti ir valdyti iki 25-ių skirtingų valiutų, keisti valiutą tarpbankiniu kursu, nemokamai atlikti vietinius ir tarptautinius pervedimus ir leisti pinigus be jokių papildomų mokesčių 130-ia valiutų visame pasaulyje, naudodami bekontaktę MasterCard kortelę.
"Revolut" veiklą pradėjo 2015 liepą, pristatę pasauliui ambicingą tikslą reformuoti bankinį sektorių.
2017-ų metų liepą "Revolut" Europoje pristatė sąskaitas verslui, kurios leidžia įmonėms laikyti, keisti ir daryti pervedimus 25-mis valiutomis, taikant tarpbankinį valiutų kursą. Su "Revolut", įmonės taip pat gali darbuotojus aprūpinti nemokamomis verslo kortelėmis, kurios padeda ženkliai sumažinti įmonės išlaidas. Šiuo metu „Revolut" kaip pagrindinę įmonės sąskaitą verslui naudoja jau 16000 įmonių.
Vos prieš dvejus metus Londone įkurta įmonė visoje Europoje jau turi daugiau kaip 950 tūkst. vartotojų, kurie atliko per 42 mln. operacijų, kurių bendra vertė šiandien jau siekia 6 mlrd. JAV dolerių. Vienas iš greičiausiai augančių FinTech startuolių pasaulyje jau sulaukė 88 mln. JAV dolerių iš tokių investuotojų kaip "Index Ventures", "Ribbit Capital" ir "Balderton Capital".

Atgal