VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Įvykiai

11.13. Filipinų prezidentas pradėjo ASEAN viršūnių susitikimą

Pietryčių Azijos šalių asociacijos (ASEAN) viršūnių susitikimas prasidėjo pirmadienį Filipinų sostinėje Maniloje, kuri šiomis dienomis priima 19 valstybių lyderius, praneša TASS.

Renginį atidarė Filipinų prezidentas Rodrigas Dutertė (Rodrigo Duterte), kuris savo kalbą pradėjo nuo to, kad priminė susirinkusiesiems, jog "mažiau kaip prieš mėnesį Filipinų kariuomenė išvadavo iš teroristų Maravio miestą". R. Dutertė padėkojo tarptautinės bendrijos nariams, padėjusiems šaliai kovoje su terorizmo grėsme.
"Aš atsiprašau, kad daviau tokį toną pačioje savo kalbos pradžioje, - pareiškė Filipinų lyderis. - Tiesiog norėjau pabrėžti, kad mūsų susitikimai per dvi artimiausias dienas ir turiningos diskusijos bus skirtos svarbioms tarptautinėms problemoms, įskaitant terorizmą ir ekstremizmą, kurie kelia grėsmę taikai ir stabilumui mūsų regione".
ASEAN viršūnių susitikimai vyksta du kartus per metus. Organizacija vienija Brunėjų, Filipinus, Indoneziją, Kambodžą, Laosą, Malaiziją, Mianmarą, Singapūrą, Tailandą ir Vietnamą. Viršūnių susitikime dalyvauja ir kitų pasaulio šalių lyderiai.

Atgal