VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Įvykiai

01.05. Vokietijos vyriausybės vidaus tinklas nuo programišių nenukentėjo

Vokietijos saugumo tarnybos neturi duomenų, kad dėl programišių surengtos šalies politikų ir garsenybių atakos būtų nukentėjęs vyriausybės vidaus tinklas. Tai penktadienį pranešė Federalinė informacinės technikos saugumo žinyba (BSI).

Tarp Vokietijos politikų, kurių duomenys buvo nutekinti, - ir kanclerė Angela Merkel. EPA-Eltos nuotr.

„Šiuo metu nėra duomenų, kad buvo paveiktas vyriausybės tinklas“, - sakoma pranešime.

Anksčiau pasirodė informacija, kad nežinomi programišiai paskelbė internete šimtų Bundestago deputatų, televizijos laidų vedėjų ir žurnalistų asmeninius duomenis. Pasak laikraščio „Bild“, tarp politikų, kurių duomenys buvo nutekinti, - ir kanclerė Angela Merkel. Įsilaužėliai paviešino jos priimamojo fakso numerį, vieną elektroninio pašto adresą ir kelis laiškus. 

Į internetą pateko politikų telefonų numeriai ir adresai, taip pat dalis partijų dokumentų - paraiškos dėl dalyvavimo suvažiavimuose, dalyvių sąrašai ir t. t. Kai kuriems dokumentams jau keleri metai. Kai kuriais atvejais programišiams pavyko prieiti prie deputatų asmeninių dokumentų - sąskaitų, bankų pavedimų, kredito kortelių duomenų, susirašinėjimo su artimaisiais.

Žiniasklaida sieja kibernetinę ataką su dešiniaisiais aktyvistais, kadangi ji aplenkė populistinės partijos „Alternatyva Vokietijai“ atstovus.

Atgal