VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Įvykiai

03.26. T.Mei vėl pralaimėjo: balsuos dėl „Brexit“ sutarties alternatyvų

Didžiosios Britanijos parlamentas prieš vyriausybės valią trečiadienį balsuos dėl „Brexito“ sutarties alternatyvų. Atitinkamą iniciatyvą pirmadienio vakarą Bendruomenių Rūmuose parėmė 327 parlamentarai ir 300 buvo prieš. Taip deputatai užsitikrino didesnę įtaką „Brexito“ procesui, o ministrė pirmininkė Teresa Mei (Theresa May) patyrė dar vieną pralaimėjimą.

Opozicinės leiboristų partijos „Brexito“ ekspertas Keiras Starmeris (Keiras Starmeris) balsavimo rezultatą tviteryje pavadino „dar vienu pažeminimu premjerei, kuri visiškai prarado savo partijos, savo kabineto ir „Brexito“ proceso kontrolę“.

Trečiadienį, be kita ko, gali būti balsuojama dėl glaudesnių ryšių su ES ir antrojo referendumo, taip pat dėl „Brexito“ atšaukimo. Nors šių balsavimų rezultatai nebūtų teisiškai įpareigojantys, tačiau jie parodytų, už ką yra parlamento dauguma.

„Brexito“ ministerija vėlų pirmadienio vakarą kalbėjo apie „pavojingą“ precedentą. Balsavimo rezultatas esą yra „nuviliantis“ ir sujaukia „pusiausvyrą tarp mūsų demokratinių institucijų“.

T.Mei pirmadienio popietę pripažino, kad vis dar nesimato daugumos „Brexito“ sutarčiai, kurią ji išsiderėjo su ES. Todėl ji kol kas neteiks sutarties balsavimui dar kartą. „Su dideliu apgailestavimu turiu konstatuoti, jog šiuo metu Bendruomenių Rūmuose vis dar nėra pakankamai paramos, kad būtų balsuojama trečią kartą“, - kalbėjo T.Mei.

Sutartis parlamente buvo atmesta jau dukart. Stebėtojų teigimu, ji daugumos nebūtų sulaukusi ir trečią kartą.

Atgal