VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Įvykiai

05.06. Ciklonas Fani Indijoje pražudė mažiausiai 33 žmones, šimtai tūkstančių liko be namų

Šimtai tūkstančių Indijos gyventojų liko be namų, kai ciklonas Fani smogė rytinei šalies daliai, o 200 km/h greičio vėjas rovė varinius namų stogus ir niokojo telekomunikacijų ir elektros tiekimo linijas

Pareigūnų teigimu, iš viso ciklono metu žuvo 33 žmonės, o daugiau aukų pavyko išvengti dėl sparčios evakuacijos, likus kelioms dienoms, kol Fani smogė Odišos valstijai.



Šalia Bengalijos įlankos, kur ir susidarė ciklonas, esantis Purio miestas nukentėjo labiausiai. „Ciklonas Puri mieste pražudė 21 žmogų, o dar 300 sužeidė“, - „Reuters“ sakė Puri dirbantis gydytojas Brajabandhu Dashas. Anksčiau tarnybos pranešė apie dar 12 aukų kitose valstijos vietose.

Preliminariais duomenimis, atstatyti Fani pažeistas elektros tiekimo linijas kainuos daugiau nei 12 mlrd. rupijų (173 mln. dolerių), o vietos tarnybos šiuo metu bando atkurti elektros tiekimą, kad galėtų suteikti būtiniausią pagalbą nukentėjusiesiems.

„Naktį prieš smogiant ciklonui nebuvo jokio vėjo. Manėme, kad nieko nenutiks“, - „Reuters“ Purio ligoninėje sakė viena iš nukenk

 

Atgal