VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Įvykiai

07.01. Princas Viljamas su žmona Keite surengs vizitą į Pakistaną

Didžiosios Britanijos princas Viljamas (William) su žmona Keite (Kate) vėliau šiais metais surengs oficialų vizitą į Pakistaną, sekmadienį paskelbė Kensingtono rūmai.

Princas Viljamas su žmona Keite surengs vizitą į Pakistaną. EPA-Eltos nuotr.

Tai bus pirmasis Didžiosios Britanijos karališkosios šeimos narių vizitas Pakistane per daugiau kaip dešimtmetį - po 2006 metų, kai Pakistane apsilankė Velso princas Čarlzas (Charles) ir Kornvalio kunigaikštienė Kamila (Camilla).

Pati karalienė Elžbieta II du kartus lankėsi Pakistane - 1961 ir 1997 metais. 1991 metais princesė Diana surengė savarankišką vizitą į šią šalį Pietų Azijoje.

Vizitas, rengiamas Jungtinės Karalystės Užsienio ir Britų Sandraugos reikalų ministerijos prašymu, vyks ateinantį rudenį.

Pakistanas daugiau kaip dešimtmetį kovojo su vietiniais kovotojais, žuvo dešimtys tūkstančių žmonių, tačiau pastaruoju metu šalyje stabilizavosi saugumo padėtis.

Kensingtono rūmų teigimu, karališkosios poros vizitas rodo atsinaujinusį Londono susidomėjimą šia šalimi. Kaip skelbė Kensingtono rūmai, tolesnės vizitos detalės bus paskelbtos vėliau. 
Pakistanas palankiai įvertino būsimą vizitą. 

Atgal