VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Įvykiai

07.14. Pamplonos bėgimo su buliais festivalyje – dar 5 sužeisti

Ispanijos šiauriniame Pamplonos mieste per dar vieną bėgimą su buliais šeštadienį sužeisti 5 žmonės, pranešė RTVA transliuotojas.

Sužeistiesiems medikai suteikė reikiamą medicininę pagalbą – sutvarkė žaizdas ir įvertino sutrenkimus. Sužeistaisiais rūpinosi Raudonojo kryžiaus komanda, patruliavusi renginyje.

Pastarasis bėgimas su buliais truko 2 minutes ir 12 sekundžių. RTVA komentatoriai teigė, kad šio bėgimo būta neįprastai trumpo. Šeštadienio bėgimas greitai pasibaigė dėl to, kad bandą šį kartą, pasak RTVA, vedė trys nekastruoti buliai, kurie pakeitė šiaip jau įprastai bandos pradžioje bėgančius treniruotus jaučius.

Nors bėgantys priekaištauja dėl padidintų saugumo reikalavimų – dėl jų lenktynėse esą trūksta adrenalino, per praėjusį sekmadienį prasidėjusį festivalį jau užfiksuota daug sužeidimų, keturi žmonės subadyti.

Praėjusią savaitę prieš festivalį protestavo tuzinai gyvūnų gerovės organizacijų „Peta“ ir „Animal Naturalis“ atstovų. Jie dėvėjo tik juodus apatinius ir ant galvų buvo prisitaisę ragus. Aktyvistai gulėjo ant žemės siekdami protestuoti dėl to, kad po bėgimo bulių koridoje gyvūnai yra nužudomi.

Festivalis Pamplonoje rengiamas nuo 1591 m. Jis dedikuojamas miestą globojančiam šventajam San Ferminui. Tai šešių kovinių bulių bėgimo siauriausiomis miesto gatvėmis iš aptvarų į bulių kovos areną spektaklis, trunkantis 8 dienas iš eilės. Festivalis pasibaigs sekmadienį.

Atgal