VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Įvykiai

02 01. Vilniaus moksleiviams ketvirtadienį ir penktadienį nereiks eiti į mokyklą

Dėl didelių šalčių sostinės mokyklose ketvirtadienį ir penktadienį nevyks pamokos.
Vilniaus miesto savivaldybė informuoja, kad Administracijos direktorius pasirašė įsakymą, kuriuo remiantis ketvirtadienį ir penktadienį, lauko temperatūrai nukritus žemiau 25 laipsnių šalčio, sostinės mokyklose sustabdomas ugdymo procesas.
Be to, sostinės taryba nustatė, jog temperatūrai nukritus daugiau kaip 20 laipsnių šalčio tėvai gali nevesti savo vaikų į darželį ir neprivalės mokėti už maitinimą. Vis dėlto darželiai šalčių metu dirbs įprastai - ar vaiką vesti į darželį, sprendžia patys tėvai.
Savivaldybė sako, kad mokytojai per šalčius privalės būti savo darbo vietose. Jeigu moksleivis ateis į mokyklą arba vaikas bus atvestas į darželį, jis nebus grąžinamas namo ir galės būti mokykloje ar darželyje visą numatytą laiką.
Pagal bendruosius ugdymo planus, oro temperatūrai nukritus žemiau 20 laipsnių šalčio į mokyklas nerekomenduojama eiti pradinių klasių moksleiviams, o temperatūrai nukritus iki 25 laipsnių šalčio pamokos nevyksta bendrojo lavinimo mokyklų 6-12 klasių mokiniams bei bendrąjį lavinimą teikiančių profesinių mokyklų moksleiviams.
Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, ketvirtadienio naktį Vilniuje oro temperatūra bus 27, dieną - 20 laipsnių šalčio.
Penktadienio naktį temperatūra nukris iki minus 28, dieną - iki minus 21 laipsnio šalčio.

Atgal