VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Įvykiai

03 16. Socialinio dialogo strategija

Lietuvos verslo konfederacija atstovauja daugiau nei 1500 šalies įmonių ir 19 verslo asociacijų. Konfederacijos nariai sukuria apie 20 proc. Lietuvos BVP.

Dinamiškas šiandienos verslo klimatas verčia įmones judėti iš patogios komforto zonos į naują kintančią, konkurencingą, daugeliui nepažįstamą ir iššūkių pilną aplinką. Modernus verslas telkia jėgas ir intensyviai žvalgosi, stebi pokyčius, ieško inovatyvių sprendimų, siekia intensyviau dalyvauti sprendimų priėmimo procesuose ir buriasi vieningam savo interesų atstovavimui.

„Būti naudingu ir kvalifikuotu verslo visuomenės ir Lietuvos valstybinių institucijų partneriu – viena iš esminių konfederacijos funkcijų. Organizacijos nariai aktyviai prisideda prie palankios verslui ekonominės įstatyminės bazės Lietuvoje, ES ir tarptautiniame lygmenyje kūrimo bei įgyvendinimo.

„Būdami Nacionalinio susitarimo partneriai, siekiame skaidraus ir produktyvaus socialinio dialogo užtikrinant, kad valstybės ekonominė politika būtų adekvati šalies verslo lūkesčiams, o svarstomi sprendimai laiku pasiektų verslininkus ir sulauktų jų įvertinimo bei pasiūlymų“, - kalbėjo konfederacijos prezidentas Valdas Sutkus.

Lietuvos verslo konfederacijos vienuoliktuoju „Partnerystės lyderio“ apdovanojimu pagerbtas velionio, ilgamečio Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidento Bronislovo Lubio atminimas. „Verslo ambasadoriaus“ apdovanojimas skirtas kadenciją Azerbaidžane ir Turkmėnistane pernai baigusiam ambasadoriui Kęstučiui Kudzmanui. „Socialiai atsakingo verslo 2011“ titulą pelnė „Danske“ bankas.

Apdovanojimai įteikti ketvirtadienio vakarą Vilniuje.

Lietuvos verslo konfederacijos „Partnerystės lyderio“ prizas teikiamas asmenims, labiausiai nusipelniusiems skatinant bendradarbiavimą tarp verslo ir valdžios institucijų. Šiemet garbingu titulu nuspręsta pagerbti ilgamečio Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidento, koncerno AB „Achemos grupė“ prezidento bei valdybos pirmininko B. Lubio atminimą.

Aktyviai Lietuvos pramonės interesus propagavęs ir šalies vardą užsienyje garsinęs velionis pagerbtas už ilgametę partnerystę ir bendradarbiavimą sutelkiant šalies verslo organizacijas ir skatinant koordinuotą jų veiklą, atstovavimą verslo interesams ir palankių verslo plėtrai sąlygų kūrimą, nuolatinį verslo ir valdžios dialogo palaikymą bei skatinimą.

„Verslo ambasadoriaus 2011“ titulu apdovanotas Lietuvos verslo poreikiams ir interesams Azerbaidžane ir Turkmėnistane atstovavęs ambasadorius K. Kudzmanas. Jis prisidėdavo prie Lietuvos verslininkų vizitų į Azerbaidžaną organizavimo, pats konsultuodavo įmones plėtros šioje šalyje klausimais, nuolat teikdavo vertingą ekonominę informaciją, pagelbėdavo ieškoti partnerių ir verslo, ir valstybiniame sektoriuje.

Už pažangiausią ir efektyviausią socialinės atsakomybės principų naudojimą versle pernai įsteigtas „Socialiai atsakingo verslo“ apdovanojimas skirtas „Danske“ bankui. Šį apdovanojimą bankas pelnė už daugelį projektų, kuriamų keturiomis pagrindinėmis kryptimis: didelis dėmesys skiriamas klientams, darbuotojams, aplinkosaugai bei visuomenei.

Atgal