VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Įvykiai

03 21. Šv. Velykų laukimas Prezidentūroje - su margučiais ir verbomis

Sekmadienį, kovo 25 dieną, Prezidentūra Lietuvos žmones ir šalies svečius kviečia į visiems atvirą renginį "Velykų belaukiant...", organizuojamą kartu su Vilniaus etninės kultūros centru.

Artėjančių Velykų nuotaiką kurs rašytojai, tautodailininkai ir muzikantai.

Lankytojai galės ne tik daugiau sužinoti apie Velykų tradicijas ar paklausyti lietuvių liaudies dainų, bet ir patys išmokti rišti verbas, marginti kiaušinius vašku ar žaisti senuosius lietuviškus žaidimus.

Renginyje dalyvaus Nacionalinės premijos laureatas rašytojas Marcelijus Martinaitis, šiemet išleidęs naują originalios struktūros ir formos knygą "Marcelijaus margučiai".

Vienos didžiausių verbų pasaulyje autorė Agata Granicka su lankytojais dalinsis verbų rišimo paslaptimis. Šio meno išmokusi iš senelės ir mamos, tautodailininkė visus norinčius pamokys, kaip patiems surišti tradicinę verbą.

Renginio svečiai taip pat galės išmokti kiaušinių marginimo vašku technikos, su kuria supažindins dailininkė Laisvė Ašmonaitienė.

Koncertuos ir žaidimais linksmins folkloro grupė "Aglija" bei kanklininkė Justina Mileškaitė. Renginį ves tautodailininkė Marija Liugienė.

Renginys nemokamas, tačiau visi norintys dalyvauti turėtų registruotis iš anksto telefonu 8 5 266 4073 arba el. paštu [email protected].

Atgal