VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Įvykiai

03 23. Pavasaris jau atėjo

Konkursas „INKILAS 2012“

Ričardas Simonaitis

LSS skautų tunto „Valdovų rūmai“ vadas,

skautininkas

Štai jau ir kovo 24-oji diena. Vaikų pagaminti inkilai pasipylė kaip iš gausybės rago. Vien Vilniaus Petro Vileišio progimnazijos mokiniai, kuriuos matote nuotraukoje, pagamino net vienuolika inkilų. Tai trylikos ir keturiolikos metų moksleiviai. Esame dėkingi technologijų vyr. mokytojams Sauliui Grigeliui ir Juozui Lekarevičiui už sėkmingą inkilų gamybos organizavimą. Taip pat esame dėkingi mokyklos direktorei Danutei Kazakevičienei. Mokykloje mokosi 702 moksleiviai, iš jų 23 moksleiviai parodė didelę meilę mūsų gamtai.

Mokinių, gaminusių inkilus, bendra nuotrauka: Erikas Makarevič 6a2, Rytis Žarkauskas 6a2, Dominykas Fedotovas 7av1, Matas Žvinakis 6m, Gabrielius Zamkauskas 6m, Jonas Filmanavičius 6m, Augustas Puzonas 6m, Anatolijus Košelap 6m, Ieva Zujūtė 6m, Aistė Gaidilionytė 6m, Augusė Lygytė 6m, Ronja Uogelytė 6m, Karolina Piragiūtė 6m, Sagūna Kremensaitė 6m, Patricija Dyminaitė 6m, Mindaugas Gliaudelis 7av2, Andrius Kerys 7av2, Ignas Geležinis 7av2, Danielius Šermukšnis 7av2, Nojus Kondratavičius 7av2, Augustinas Želvys 7av2, Rokas Ragaliauskas 6a3, Dovydas Vilkišius 6a3

O štai ką parašė Eitminiškių vidurinės mokyklos moksleivės, lankančios „Dailės“ ir „Jaunasis tyrinėtojas“ būrelius: „Kai tik būrelio „Jaunasis tyrinėtojas“ mokytoja pranešė apie skautų tunto „Valdovų rūmai“ skelbiamą konkursą, neabejodamos nusprendėme dalyvauti. Jau ne pirmi metai mokykloje rengiame lesyklų ir inkilų gaminimo ir iškėlimo šventes, nes nesame abejingos gamtos grožiui ir įvairioms problemoms, su kuriomis tenka susidurti sparnuočiams“. Pasirašė moksleivės Anna, Kristina, Renata, Indrė, Julija, mokytojos Olga Seliatyckaja ir Rasa Pilkienė. Savo žodžių patvirtinimui jos atsiuntė ir nuostabiai įdomią nuotrauką, kurią ir matote.

Nepaprastai gražių ir daug inkilų pagamino Vilniaus „Ateities“ vidurinės mokyklos skautų draugovės „Gabija“ jaunieji skautai, vadovaujami vyresniosios sesės Nijolės Stundžytės. Pagal vadovės pasakojimą, berniukams skautams buvo pats didžiausias džiaugsmas dalyvauti konkurse gaminant inkilus. Iš tikrųjų, jų pagaminti inkilai pasižymi darbo kokybe, dideliu vaikų kruopštumu. Skautukai pagamino inkilų ne tik varnėnams, bet ir zylutėms bei musinukėms. Jų net dvidešimt. Todėl skautų tunto „Valdovų rūmai“ inkilų gamybos konkurso organizatoriai yra dėkingi jų vadovei Nijolei Stundžytei ir mokyklos direktoriui Ivanui Prosniakovui.                                                                        

„Ateities“ vidurinės mokyklos skautų darytose nuotraukose matote jų pagamintus inkilus ir visą gamybos eigą

Primename, kad balandžio 1 d. 12 val. visi konkurso dalyviai su savo pagamintais inkilais kviečiami atvykti į Katedros aikštę Vilniuje prie Valdovų rūmų. Čia bus pagerbti visi konkurso dalyviai – vaikai, tėveliai, seneliai, auklėtojai, konkurse dalyvavusios mokyklos. Po renginio visi moksleiviai turės galimybę nemokamai lankytis muziejuje „Valdovų rūmai“.

Atgal