VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Įvykiai

04 20. Atvelykio šventė

Algimantas Indriūnas

Šiltą balandžio 14 dienos popietę į Svėdasiškių draugijos “Alaušas” ir vyrų choro “Aidas“surengtą Atvelykio šventę Vilniaus Karininkų ramovėje rinkosi Vilniaus ir visos Lietuvos svėdasiškiai ir svečiai. Šventėje dalyvavo daug Anykščių krašto žmonių, jų tarpe anykštėnas Seimo aplinkos apsaugos komiteto pirmininkas Jonas Šimėnas.
Visus susirinkusiuosius su praeinančiomis Šv. Velykomis ir atėjusiu pavasariu pasveikino Svėdasiškių draugijos “Alaušas” prezidentas, tarybos pirmininkas ir vyrų choro “Aidas” garbės pirmininkas Algimantas Indriūnas.
Šventinę programą pradėjo du broliai gitaristai Dominykas ir Augustas Lapinskai, Balio Dvariono muzikos mokyklos smuikininkės Pija Indriūnaitė ir Paulina Kovaliova atliko Sebastian Iradier “La palama”, Astor Piazzole „Čikilin de Bachin” ir Johano Bramso “Vengrų šokį “.
Jaunieji atlikėjai publikos buvo labai šiltai sutikti, jiems gausiai plojo.
Po jaunųjų muzikantų pasirodymo buvo pristatytos dvi Algimanto Indriūno knygos “Pamąstykime” ir “Svėdasėno dainos”. Aktorius Ferdinandas Jakšys skaitė Algimanto Indriūno eilėraštį „Lietuviškas žodis“.
Moterų choras “Aidas” padainavo Liongino Abariaus dainą “Bėda man yra turiu blogą vyrą”, K.Brendelio “Raise me you” ir dvi dainas iš Algimanto Indriūno dainų knygelės “Svedasėno dainos” - “Baltijos jūra” ir “Tėvynė ir mergaitė”. Choro meno vadovė Lina Mačiulienė.
Vyrų choras “Aidas“, meno vadovas ir vyr. dirigentas prof. Tadas Šumskas, koncertmeisteris ir dirigentas Vilius Grušnius. Jie padainavo Šimkaus “Mes Lietuvos kareivėliai”, Tado Šumsko harmonizuotą partizanų dainą “Alytė”, A. Laukų Gėlės “Paimkim Lietuvą visi ant rankų”, Tado Šumsko harmanizuotą dainą”Ten kur šlama”, Ė.Kanijo “Kareivio serenada“. Solistas Vilius Grušnius, žodžiai Algimanto Indriūno, muzika Tado Šumsko - “Algirdo pulkai”.
Pasibaigus meninei daliai, visi susirinkusieji rideno kiaušinius, rinko gražiausią margutį, vaišinosi kava. Aidint akordeono muzikai visi šoko ir dainavo. Vėlai vakare linksmi, geros nuotaikos skirstėsi į namus.

Atgal