VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Įvykiai

05 25. Vyrai dainuoja!..

 

Kastytis Martinaitis

Tai dažnai tariami žodžiai žmonių, praeinančių pro Pabradės kultūros centrą. Čia du kartus savaitėje renkasi balsingiausi miestelio vyrai, kuriuos gražiausiais saitais sujungė daina. Pabradės vyrų ansamblį gerai pažįsta ne tik Švenčionių rajono dainos mylėtojai, jų dainos ne  kartą skambėjo ir kaimyniniuose rajonuose, net Vilniuje vykusių įvairių renginių metu. Rajoniniuose, zoniniuose ir respublikiniuose konkursuose ansamblis dvidešimt kartų iškovojo vietas laureatų trejetukuose, o  Respublikiniuose konkursuose “Sidabriniai balsai” vyrai buvo apdovanoti visų  metalo spalvų diplomais.

Pabradės vyrų ansamblis jubiliejinio koncerto metu

Neseniai Pabradės vyrų ansamblis atšventė savo 40-jį gimtadienį. Sausakimšoje kultūros centro salėje beveik pustrečios valandos skambėjo vyrų ansamblio bei kitų jubiliatą sveikinusių kolektyvų dainos, ilgai truko ansamblio dainininkų, ansamblio buvusių ir esamų vadovų apdovanojimai, kuriuos įteikė  įvairių organizacijų, Pabradės bei Švenčionių rajono vadovai. Daug pagiriamųjų žodžių  ansamblio dainininkams pasakė ir apdovanojimus įteikė  LR Seimo švietimo, mokslo  ir kultūros komiteto pirmininkas Valentinas Stundys.

Jubiliatai kartu su juos sveikinusiais svečiais (Nuotraukos iš asmeninio albumo)

Gėlės ir apdovanojimai sunkiai sutilpo ansamblio veteranų Kęstučio Marcinkevičiaus, Kazio Labanausko, Antano Rastenio, Jono Jasinsko glėbiuose, ansamblyje dainuojančių nuo pat jo įsikūrimo dienos.

 

Geriausios dovanos vyrams

Atgal