VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Įvykiai

06 27. 80 metų jubiliejų mini rašytojas K. Saja

Seimo Pirmininkė Irena Degutienė pasveikino 80 metų jubiliejų minintį rašytoją Kazį Sają.

"Kartu su daugybe Jūsų skaitytojų, su daugybe Jūsų pasakyto ir parašyto žodžio gerbėjų nuoširdžiai sveikinu Jus su gražiu 80-ųjų gimimo metinių Jubiliejumi ir siunčiu pačius šilčiausius linkėjimus! Šiandien žvelgiant į Jūsų nueitą kelią, iš pirmo žvilgsnio būtų sunku išskirti, kas jame buvo svarbiau - literatūrinė kūryba, tautinė ir visuomeninė pareiga ar ištikimybė žmogui ir žmogiškumui. Viskas vertinga ir būtinai reikalinga mūsų dvasinei pilnatvei. Kiekvienas mažas ir didelis žmogus, bent šiek tiek besidomintis gimtuoju žodžiu, gimtąja literatūra, skaitė Jūsų prozą ir dramaturgiją, mokėsi iš šių knygų užuojautos ir išminties, sėmėsi ištikimybės tiesai ir dvasios stiprybės. Kiekvienas, nelikęs abejingas mūsų tautos ir valstybės atgimimui, klausėsi Jūsų žodžių, tariamų Sąjūdžio mitinguose ir Atkuriamajame Seime, skaitė Jūsų sąžiningą publicistiką", - sveikinime K. Sajai rašo I. Degutienė.

Seimo Pirmininkė pažymi, kad visa tai - mūsų literatūros, tautos ir valstybės, mūsų dvasios istorija, kuri šiandien tęsiama prasmingais darbais ir prasmingais žodžiais.

"Nuoširdžiai dėkoju už tai, kad niekada nelikote nuošalyje nuo tautos problemų ir rūpesčių, lūkesčių ir vilčių. Dėkoju už viską, ką darėte ir darote Lietuvai ir jos žmonėms", - teigia I. Degutienė.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino rašytoją Kazį Sają iškilaus 80-ojo jubiliejaus proga.

Prezidentės teigimu, jau šešiasdešimtmetį skaičiuojantis rašytojo kūrybos kelias tapo neatsiejama lietuvių literatūros, kultūros ir visuomeninio gyvenimo dalimi.

"Nuo pat pradžių ėmėtės atsakingos rašytojo misijos - pradėjote kurti vaikams ir jaunimui. Iš Jūsų apysakų, apsakymų, pasakų ir pjesių ne viena karta mokėsi amžinųjų vertybių, sėmėsi kūrybiškumo ir vaizduotės paslapčių, kartu su Jumis ieškojo gėrio ir tiesos. Nuoširdžiai dėkoju Jums, kad svariais literatūriniais darbais dar ir šiandien taurinate žmonių širdis, puoselėjate jų meilę knygai. Su didžiausia pagarba sveikinu Jus sulaukus garbingos sukakties. Tegul Jūsų rašytojo plunksną lydi kūrybinis įkvėpimas, neapleidžia stipri sveikata ir visad džiugina nuoširdus skaitytojų dėmesys", - rašoma Prezidentės sveikinime.

Atgal