VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Įvykiai

07 10. Per potvynius Rusijos Krasnodaro krašte jau žuvo 171 žmogus

 

Darius Navys

 

Smarkių liūčių sukeltų galingų potvynių pietiniame Rusijos Krasnodaro krašte aukų skaičius pasiekė 144, remdamasi pareigūnais skelbia BBC.

 Penktadienio vakarą ir naktį į šeštadienį regione pliaupė labai smarkios liūtys. Ten iškrito penkių mėnesių kritulių norma. Tai sukėlė galingiausius potvynius per regiono istoriją.

 Prezidentas Vladimiras Putinas sraigtasparniu atskrido į Krasnodaro kraštą ir dalyvavo skubiame susitikime su labiausiai nukentėjusio Krymsko rajono pareigūnais.

 Daugiausia aukų - Krymsko rajone, kur gyvena 57 tūkst. žmonių. Dar devyni žmonės žuvo Juodosios jūros Gelendžiko kurorte, du - Novorosijsko mieste.

 Rusijos televizija transliavo vaizdus, kuriuose tūkstančiai namų beveik visiškai apsemti. Policijos teigimu, dauguma aukų - pagyvenę žmonės, kurie nelaimės metu miegojo.

 Pranešama, jog daugybė žmonių laikomi dingusiais. Baiminamasi, kad aukų skaičius gali išaugti.

Rusijos pareigūnai pirmadienį kreipėsi į apsemto Krymsko miesto gyventojus, prašydami atiduoti ginklus laikinai saugoti rajono policijos skyriuje, praneša "Lenta.ru”.

"Policijos vadovybė priėmė tokį sprendimą, kad būtų išvengta nelaimingų atsitikimų”, - paaiškino žurnalistams Krasnodaro krašto pareigūnai. Ginklus žadama grąžinti savininkams, "kai tik padėtis sunormalės”.

 Per potvynį Rusijos pietuose esančiame Krasnodaro krašte žuvo 171 žmogus, iš jų daugiau kaip 150 - Krymske. Iš viso nukentėjusiais pripažinta apie 35 tūkstančius žmonių.

 Nelaimės zonoje yra daugiau kaip 5 tūkstančiai gyvenamųjų namų. Vietos gyventojai bijo juos palikti, būgštaudami dėl savo turto.

 Anksčiau Rusijos vidaus reikalų ministras Vladimiras Kolokolcevas pareiškė, kad nuo stichijos nukentėjusiuose rajonuose pasitaiko plėšikavimo atvejų. Sulaikyti septyni marodieriai.

Atgal