VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Įvykiai

07 31. Uostamiestis jau puošiamas šventiniu rūbu

Nuo rugpjūčio 1 iki 5 dienos Klaipėda švęs miesto įkūrimo 760-ąjį gimtadienį ir Jūros šventę. Antradienio popietę miestas jau puošiamas šventiniu rūbu. Uždaromos gatvės tautodailės mugės ir būsimų renginių vietose.

Miestas rugpjūčio 1-ąją sulauks daugybės oficialių svečių. Atvyks Prezidentė Dalia Grybauskaitė, užsienio valstybių ambasadoriai, Klaipėdos miestų partnerių delegacijos.

Rugpjūčio 1 dieną numatytas iškilmingas posėdis, dar vieno Klaipėdos kultūros magistro pasveikinimas.

Antradienio vakarą Klaipėdos koncertų salės parko scenoje uostamiestį su gimtadieniu pasveikins kamerinis choras „Kai Mueller" iš Štutgarto.

Klaipėdos 760-ąjį gimtadienio proga suskambės specialus kūrinys - kompozitoriaus Giedriaus Kuprevičiaus ir Gyčio Padegimo režisuojama oratorija „Miestas ir žmonės". Jos premjerą išvysime būtent rugpjūčio 1-ąją Klaipėdos piliavietėje, o po jos dangų nutvieks šventinis saliutas, nupirktas už pačių klaipėdiečių suaukotas lėšas.

Oficialaus Klaipėdos gimtadienio šventė susilies su Jūros švente - pramoginiai renginiai ir koncertai vyks iki pat sekmadienio vakaro. Per penkias dienas uostamiestyje praūš arti šimto koncertų, teatralizuotų gatvės renginių, šventinių ceremonijų.

Atgal