VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Įvykiai

08 31. Lietuvos kariniai laivai dalyvaus tarptautinėse pratybose

Saulius Palubinskas

Lietuvos karinių jūrų pajėgų patrulinis laivas "Dzūkas" ir Baltijos šalių karinių laivų junginiui priskirtas priešmininis laivas "Sūduvis" trečiadienį iš Klaipėdos uosto išplauks dalyvauti tarptautinėse karinėse pratybose "Šiauriniai krantai 2012". Pratybos vyks rugsėjo 1-12 dienomis vakarinėje Baltijos jūros dalyje, Danijos vandenyse.
Pratybose dalyvaus beveik 40 įvairaus tipo karinių laivų iš 14 šalių: Belgijos, Danijos, Estijos, Jungtinės Karalystės, JAV, Latvijos, Lietuvos, Nyderlandų, Norvegijos, Prancūzijos, Rusijos, Suomijos, Švedijos ir Vokietijos.
Šiomis pratybomis siekiama gerinti karinių jūrų pajėgų laivų ir jiems vadovaujančių štabų gebėjimus bendrai veikti regioninės krizės atveju vykdant NATO jūrinių operacijų kovos doktrinas ir procedūras.
Pagal pratybų scenarijų pratybose dalyvaujantys kariniai vienetai bus suskirstyti į dvi grupes, iš kurių viena imituos puolimą, kita - pagalbos teikimą užpultajai šaliai.
Mokymuose bus vykdomi karo laivų manevravimo, laivų konvojavimo, laivų sulaikymo jūroje, taip pat artilerinių šaudymų, gynybos prieš įvairaus tipo karinius taikinius, bei nestandartines kovos priemones, jūros dugno išminavimo ir kiti veiksmai.
Baltijos šalių karinių laivų junginys BALTRON buvo įkurtas 1998 metais. Junginį sudaro jam priskirti Lietuvos, Estijos ir Latvijos karinių jūrų pajėgų laivai ir iš šių šalių atstovų sudarytas tarptautinis štabas.
Viena iš pagrindinių BALTRON užduočių - ieškoti ir naikinti nuo Pirmojo ir Antrojo pasaulinių karų Baltijos jūros dugne likusias minas ir kitą nesprogusią amuniciją.

Atgal