VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Įvykiai

09 24. Vengrija apdovanojo prof. V. Landsbergį už aktyvų dalyvavimą kuriant vieningą Europą

Vengrija apdovanojo profesorių, Europos Parlamento narį Vytautą Landsbergį už aktyvų dalyvavimą kuriant vieningą Europą.

"Už ypatingą indėlį skatinant universalias laisvės vertybes, už aktyvų dalyvavimą kuriant vieningą Europą ir plėtojant Lietuvos - Vengrijos tarpusavio santykius, Vengrijos prezidentas Janošas Aderis (Janos Ader) apdovanoja prof. V. Landsbergį", - pirmadienį forume sveikinimą perdavė Vengrijos valstybės sekretorius Peteris Sijartas (Peter Szijjarto), atsakingas už užsienio reikalus ir išorinius ekonominius santykius.

Jo teigimu, profesorius, Baltijos ir Vidurio Europos valstybėms renkantis demokratinį kelią, reikšmingai prisidėjo prie jų sprendimo įgyvendinimo.

V. Landsbergis, padėkojęs už gautą apdovanojimą, pažymėjo, jog Lietuvą ir Vengriją sieja tiek istorinė praeitis, tiek ir ateities perspektyvos.

"Matome, kad dvasios kaimynystė gali būti svarbesnė ir už geografinę. Tačiau naudinga ir labai gražu, kai geografinė kaimynystė eina kartu su dvasios kaimynyste", - sakė jis.

V. Landsbergis pabrėžė, jog svarbu kurti solidarią Europą - idealų ir vertybių sąjungą.

"Turime stovėti petys į petį, ir aš tikiu, kad steigiamas Vengrijos - Lietuvos forumas bus dar vienas įrankis ginti europietišką laisvės ir žmogiškumo sampratą", - kalbėjo V. Landsbergis.

Atgal