VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kelionės

11 15. 11 savaičių po šalį važinėjęs "Eurobusas" sukorė 11 tūkst. kilometrų

11 savaičių visoje Lietuvoje informaciją apie būsimą šalies valiutą teikęs "Eurobusas" šeštadienį savo žygį baigė Kaune. Akcijos metu su "Eurobuso" specialistais panoro pabendrauti daugiau nei 10 tūkstančių žmonių.
Turo metu buvo surengta 180 susitikimų - po tris kiekvienoje savivaldybėje. Vieno renginio metu išsiaiškinti dėl euro įvedimo iškilusius klausimus norėdavo nuo 30 iki 80 piliečių. Gausiausiai dalyvių buvo Panevėžio, Vilniaus ir Šiaulių savivaldybėse.
"Eurobuso" kelionės metu daugiausiai klausimų sulaukta apie pinigų keitimo procedūras. Vyresnio amžiaus žmonės rūpinosi savo pensijos išraiška eurais, o jaunesniems rūpėjo informacija apie paskolas, sudarytų sutarčių stabilumą. Buvo ir tokių lankytojų, kurie tikėjosi, jog būtent "Eurobuso" komanda jiems iškeis santaupas. Specialistams tai buvo puiki proga dar kartą priminti, kad litai į eurus nebus keičiami nei gatvėje, nei namuose, todėl apie tokias paslaugas siūlančius asmenis reikėtų nedelsiant informuoti policiją.
"Eurobusui" netrūko lankytojų tiek didmiesčiuose, tiek mažesniuose miesteliuose. Iš gyventojų atsiliepimų matome, kad tiesioginis bendravimas su žmonėmis padėjo sklaidyti nepagrįstas abejones dėl būsimos valiutos", - sakė "Eurobuso" sutiktuvėse dalyvavęs finansų viceministras Algimantas Rimkūnas.
Remiantis rugsėjį atliktomis "Eurobarometro" apklausomis, Lietuvos gyventojų informuotumas apie eurą per penkis šių metų mėnesius išaugo daugiau nei 20 procentų - nuo 50 proc. balandį iki 70 proc. rugsėjį. Parama euro įvedimui nuo pavasario padidėjo 1 procentiniu punktu - iki 47 proc. Nepritariančiųjų yra 49 proc. apklaustųjų.
"Eurobusas" yra viena iš daugelio iniciatyvų, skirta supažindinti Lietuvos gyventojus su nauja valiuta. Spalio pabaigoje startavo Finansų ministerijos koordinuojama šalies viešųjų bibliotekų lankytojams skirta programa "Euro panorama". Tiesioginės transliacijos kas antrą ketvirtadienį vyksta iš Nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos, o į artimiausią biblioteką atėję lankytojai gali internetu užduoti klausimus už euro įvedimą atsakingų institucijų atstovams. Kartu su Švietimo ir mokslo ministerija inicijuotame projekte "Euro lyga" nacionalinį euro testą sprendė 23 tūkst. šalies moksleivių, geriausiai pasirodžiusių mokyklų auklėtiniai susikaus gruodį vyksiančiame antrajame etape apskričių centruose.

Atgal