VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kelionės

04.09. Degančios kelionės: kaip joms pasiruošti?

Keliautojus galima išskirti į du tipus – saugiuosius ir avantiūristus. Saugieji keliautojai paprastai atostogas planuoja ilgą laiką, numato visas lankytinas vietas, ieško geriausių viešbučių ir tikisi tikrai kokybiško aptarnavimo. Avantiūristams būdingas dažnesnis keliavimas su mažu lagaminu ir svarbiausiais daiktais, o kartais jie nepabūgsta besti pirštu į žemėlapį ir atsidurti šalyje, apie kurią beveik nieko nežino. Todėl pastarajam tipui būdingos ir degančios kelionės bei paskutinės minutės pasiūlymai, kurie leidžia sutaupyti nemažai pinigų ir patirti daugiau nuotykių.

Tačiau tai tikrai nereiškia, kad degančios kelionės negali būti skirtos ir saugiajam keliautojų tipui. Anaiptol, pastaruoju metu vis didėjanti šių kelionių paklausa įrodo, kad žmonės drąsėja ir nebebijo atsisakyti tam tikrų patogumų, kad galėtų aplankyti norimas šalis.

Visgi jei esate „saugieji“ keliautojai, iš pradžių gali būti sunku pasiruošti paskutinės minutės skrydžiui. Kad degančios kelionės atneštų kuo daugiau gerų akimirkų ir grįžtumėte pailsėję ir pasisėmę naujų minčių, pateikiame keletą patarimų, kurie padės pasiruošti.

Lagamine – tik svarbiausi daiktai

Ramiai atsisėskite, pabandykite prisiminti visas paskutines savo išvykas ir atvirai atsakykite sau, ar jų metu panaudojote visus daiktus, kuriuos turėjote lagamine? Greičiausiai iš dviejų porų maudymosi kostiumėlių ar šortų dėvėjote tik vieną, asmenukėms skirtos lazdos nė karto taip ir neišsitraukėte ar juo labiau neturėjote tiek laiko, kad perskaitytumėte visus žurnalus ir knygas, kurios užėmė didžiąją dalį jūsų kuprinės. Juk kuo mažesnis bagažas – tuo laisviau galite keliauti ir tuo mažiau mokėsite už skrydį. Tad neapkraukite savęs ir nepamirškite, kad degančios kelionės esmė ir yra ta, kad viskas vyksta spontaniškai.

Jei bijote, kad jums nepakaks drabužių, prisiminkite, jog juos galite nesunkiai išsiplauti, o jei keliaujate ten, kur paplūdimio gultai pernelyg brangūs, jokiu būdu netįskite su savimi sunkių paklotų ar rankšluosčių – jų galite paprašyti viešbutyje ar galų gale prekybos centre nusipirkti pigios medžiagos, kurią galėsite pasitiesti. Svarbiausia – dantų šepetėlis, kremas nuo saulės, keletas drabužių, patogi avalynė ir baterijos kroviklis. Visa kita – tik detalės.

Patikrinkite skrydžio bilietus ir dokumentus

Jei ieškote degančios kelionės, nepamirškite, kad pasiūlymas gali atsirasti skrydžiui vos už keleto dienų, tad būkite tikri, kad turite galiojantį pasą ar asmens tapatybės kortelę. Jei jau ruošiatės skrydžiui, būtinai sutikrinkite visus asmens duomenis – jei juose įsivels klaidų, gali tekti papildomai sumokėti už duomenų keitimą. Verčiau atsispausdinkite keletą bilietų kopijų arba išsaugokite juos išmaniajame telefone. Taip apsisaugosite nuo fiasko prie registracijos vartų, kuomet atvykstate pamiršę savo bilietus.

Planuokite, tačiau ne per daug

Planavimas dar nepakenkė niekam, tačiau kai žinote kiekvieną žingsnį, ką darysite vos išlipę iš lėktuvo ir visas vietas, kurias norite aplankyti, tai gali sumažinti tikimybę patirti kažką netikėto. Juk kai žvelgiate į turistus iš Azijos, kuriems pakanka išlipti iš autobuso, greitai nusifotografuoti prie lankomo objekto ir sėsti į jį atgal, dažnai kyla klausimų, ar tokios kelionės išties teikia prasmę. Degančios kelionės gali tapti puikia patirtimi, tačiau į jas nežvelkite kaip į būdą pasidaryti gražių nuotraukų ir sukelti pavydą draugams socialiniuose tinkluose. Mėgaukitės kiekviena akimirka, apsilankykite vietinėse kavinėse, užkalbinkite tos šalies žmones, pasiimkite žemėlapį ir eikite bet kuria pasirinkta kryptimi – jos gali nuvesti į turistų mažiau išmintus, tačiau ne ką mažiau įspūdingus takus.

 

 

Atgal