VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kelionės

05 04. “Didysis žygis po Baltijos šalis”

Tania Miškinytė


Šeštus metus rengiamas projektas “Didysis žygis po Baltijos šalis” vėl kviečia šią turistinę vasarą atrasti 30 įspūdingų gamtos ir kultūros objektų trijose Baltijos šalyse. Visi rekomenduojami aplankyti objektai, po 10 kiekvienoje šalyje, šiais metais yra “Patraukliausios Europos turizmo vietovės” (EDEN) apdovanojimų laimėtojai arba kandidatai.
Pasak Valstybinio turizmo departamento vadovės Raimondos Balnienės, šis žygis po Baltijos šalis šešerius metus yra labai sėkmingas projektas, o šįmet jis Lietuvoje vyks kultūriniam turizmui skirtais metais.
“Praeitais metais po mūsų šalį keliavo beveik 2,5 mln. Lietuvos gyventojų ir sugeneravo 1,3 mlrd. litų pajamų. Tikimės, kad mūsų visų pastangų dėka ir toliau vietinis turizmas Lietuvoje augs, kad žmonės pamils savo kraštą, įpras kuo daugiau keliauti po nuostabias vietas, žinos, kur rasti informaciją”, - sakė R. Balnienė.
Žurnalistė, knygos “Pasimatymas su Lietuva” autorė Edita Mildažytė sako visada, kur tik važiuotų, ieškanti Lietuvos.
“Darosi madinga, ir tuo nepaprastai džiaugiuosi, keliauti po savo kraštą. Ir nesuprantu aimanų, kad kas nors nebuvo Egipte... Mes daug kas ten nebuvome, bet į Kretingą vietoj Kretos tai galima nuvažiuoti ar net nueiti pėsčiomis... Jeigu atidžiai žiūrėtume, ką turime aplink save, tai to visiškai pakanka kaip dvasinio pamato ir audinio, kuriame esi užaugęs”, - kalbėjo E. Mildažytė.
Gegužės pradžioje startuojantis “Didysis žygis po Baltijos šalis” Lietuvoje per keturis mėnesius siūlo aplankyti Rokiškio dvaro sodyboje įsikūrusį dievdirbio Liongino Šepkos drožinių muziejų, legendinį Vaclovo Into akmenų muziejų Biržų rajone, Platelių dvaro sodyboje Plungės rajone veikiantį unikalų Užgavėnių muziejų, paslaptingąją Karvės olą Biržų rajone, naujas Neries ir Krekenavos regioninių parkų lankytojų centrų ekspozicijas, atrasti apžvalgos ratą prie Zaraso ežero, 1863 m. sukilimo muziejų Paberžės dvaro sodyboje (Kėdainių r.), prieš 150 metų pastatytą Ventės rago švyturį Kuršių marių pakrantėje.
Ne mažiau patrauklių vietovių, muziejų, pilių, nacionalinių parkų vertybių į šių metų projekto maršrutą įtraukė ir Estijos bei Latvijos turizmo plėtros agentūros. Aplankę ir įsiamžinę žygio lankstinuke, kurį galima pasiimti artimiausiame turizmo informacijos centre, nurodytose lankytino objekto vietose projekto dalyviai gali tikėtis vertingų dovanų. Pagrindinio prizo laimėtojo lauks skrydis į pasirinktą šalį ir nakvynė dviems 4 žvaigždučių viešbutyje.
Kaip visada, bilietus į projekto objektus bus galima įsigyti perpus pigiau nei įprastai. Daugiausiai objektų ir lankytinų vietų aplankę dalyviai bus iškilmingai apdovanoti rugsėjo pradžioje.

Atgal