VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kelionės

09 13. "Didysis žygis po Baltijos šalis" augina naują žygeivių kartą

Sėkmingai finišavęs tarptautinis turizmo projektas "Didysis žygis po Baltijos šalis 2012" rodo, kad trijų Baltijos šalių gyventojai aktyviai keliauja po savo ir kaimynines šalis, siekdami pažinti įdomiausias vietoves ir patirti neišdildomų įspūdžių.

Valstybinis turizmo departamentas Vilniuje apdovanojo šių metų projekto nugalėtojus. Pagrindinį prizą šįmet, kaip ir pernai, laimėjo Latvijos keliautojai, o papildomais vertingais prizais apdovanota keliolika pavienių keliautojų ir šeimų iš trijų Baltijos šalių.

Pasak projekto "Didysis žygis po Baltijos šalis 2012" vadovės Lietuvoje Ievos Druktenės, aktyviausių žygio dalyvių mūsų šalyje buvo per pusantro tūkstančio - tiek jų užsiregistravo projekto svetainėje internete ir dalyvavo žaidime laimint prizus. Iš jų visus 30 objektų trijose Baltijos šalyse aplankė apie dešimtadalį ištvermingiausiųjų, o iš viso per viešinimo priemones apie šį žygį sužinojo apie du milijonus žmonių.

"Pastebime, kad Lietuvoje auga žygeivių karta - žmonės keliauja šeimomis, net su visai mažais vaikais, kurie ateityje tikrai bus aktyvūs keliautojai. Žinia, net ir vietinio turizmo kelionės trunka gana ilgai, pavyzdžiui, šįmet Lietuvoje norint aplankyti visus dešimt objektų reikėjo nukeliauti pusantro tūkstančio kilometrų, tai kaip iki Kroatijos", - skaičiavo projekto vadovė.

Šeštus metus vykstančiam projektui šįmet buvo atrinkta 30 lankytinų objektų trijose Baltijos šalyse - keturis mėnesius kviesta keliauti po patraukliausiomis pripažintas Europos turizmo vietoves (EDEN).

Labiausiai lankytais objektais Lietuvoje tapo karstinė įgriuva "Karvės ola" Biržų rajone, Krekenavos (Panevėžio r.) regioninio parko lankytojų centras ir Apžvalgos ratas prie Zaraso ežero.

Estijoje daugiausia lankytojų sulaukė Teatro namai Tartu žaislų muziejuje, o Latvijoje populiariausia tapo Siguldos viduramžių pilis.

"Šis projektas tikrai turi ateitį - su latviais ir estais netrukus tarsimės, kokia bus kitų metų žygio tema ir kokius objektus turės progos kitąmet aplankyti vietinio turizmo entuziastai. Iki šiol vien Lietuvoje į žygio maršrutą buvo įtraukta 60 įdomiausių objektų", - sako I. Druktenė.

Kelionių projektą "Didysis žygis po Baltijos šalis" rengia Valstybinis turizmo departamentas kartu su Latvijos ir Estijos turizmo plėtros agentūromis.

Atgal