VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kriminalai, nelaimės

03 12. Aplinkosaugininkus iškviesti galėsime ir bendruoju pagalbos telefonu

Nuo ketvirtadienio gyventojai apie deginamą žolę, brakonieriavimo atvejus ar kitus aplinkosaugos pažeidimus budintiems aplinkosaugininkams galės pranešti bendruoju pagalbos numeriu 112. Tokia galimybė įtvirtinta Aplinkos apsaugos agentūrai ir Bendrajam pagalbos centrui (BPC) trečiadienį pasirašius bendradarbiavimo sutartį.
Kaip trečiadienį sakė aplinkos ministras Valentinas Mazuronis, iki liepos 1-osios visoje šalyje nepertraukiamai budės aplinkosaugininkų ir miškininkų komandos. Vienam šalies regionui, t.y., 4-5 rajonams numatyta skirti po vieną tokį budintį ekipažą.
"Aš puikiai suprantu, kad vienas budintis automobilis regionui - tai yra katino ašaros. Bet tai yra rimtas žingsnis į priekį, juolab, kad visa tai daroma iš vidinių resursų arba persitvarkymo, efektyvesnio veikimo pagrindu", - sakė V. Mazuronis.
Aplinkos viceministras Linas Jonauskas savo ruožtu pabrėžė, kad šie pokyčiai aplinkosaugininkams padės operatyviau reaguoti į pažeidimus, o tuo pačiu palengvins BPC darbą, mat operatoriai visuomet palaikys ryšį su atsakingais asmenimis.
"Praėjusi pro BPC filtrą, mus pasieks pati svarbiausia informacija apie nusikaltimus. Esant reikalui, BPC sujungs skambinantįjį su mūsų inspektoriais, jie galės komentuoti apie pažeidimus, automobilių važiavimą ir kitus dalykus", - dėstė aplinkos viceministras.

Atgal