VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kriminalai, nelaimės

04 28. Mažinant „šešėlį“ labai reikalinga visuomenės pagalba ir jos nepakantumas šiam reiškiniui, sako premjeras

Vyriausybės kanceliarijoje pirmadienį vyko Ministro Pirmininko Algirdo Butkevičiaus inicijuota konferencija, kurioje investuotojai, verslininkai ir pilietinių iniciatyvų atstovai diskutavo apie šešėlinės ekonomikos priežastis ir prevenciją.

„Kova su šešėline ekonomika – vienas Šešioliktosios Vyriausybės prioritetų. Mes siekiame konsultuotis su kuo platesniu ratu ekonomikos plėtroje dalyvaujančių institucijų. Esame įsitikinę: „šešėlį“ mažina geresnis valstybės ir verslo tarpusavio supratimas, o ne mojavimas bausmių vėzdais. Kartu turime išsiaiškinti „šešėlio“ priežastis ir imtis prevencinių veiksmų – didinti užimtumą, skatinti verslumą, reformuoti verslo priežiūros institucijas“, – sveikindamas konferencijos „Poveikis šešėlinei ekonomikai: baudimas ar prevencija?“ dalyvius sakė premjeras.

Pasak Ministro Pirmininko, nelegalios, mokesčius nemokančios ekonomikos dalis pagal  skirtingus vertinimus, vis dar siekia nuo 17 iki 35 proc. BVP. „Tai – labai dideli skaičiai. Ir vis dėlto paskutiniais mėnesiais pajutome proveržį tose sferose, kurių nemažą dalį dengė šešėlis –ėmėme gauti daugiau pajamų iš alkoholio ir degalų akcizo“, – sakė Vyriausybės vadovas, kurio įsitikinimu, šį pokytį lėmė ne didėjantis vartojimas, o įvedama griežta tvarka.  

„Mums labai reikalinga visuomenės pagalba, jos nepakantumas „šešėliui“. Kelia nerimą, kad pagal apklausas net 62 procentai piliečių toleruoja kontrabandinių rūkalų pirkimą, laikydami tai menku nusižengimu. Tas „menkas nusižengimas“ virsta šimtų milijonų litų praradimu mūsų valstybės biudžetui“, – kalbėjo premjeras A. Butkevičius.

 

Atgal