VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kriminalai, nelaimės

08.21. Prie Singapūro krantų susidūrė JAV karo laivas ir naftos tanklaivis

Prie Singapūro krantų susidūrus JAV eskadriniam minininkui ir naftos tanklaiviui, dešimt jūreivių dingo be žinios, o penki buvo sužeisti, pranešė JAV karinis jūrų laivynas, kuriuo remiasi BBC.

Eskadrinis minininkas "USS John McCain" plaukė į rytus nuo Singapūro ir, kaip įprasta, ruošėsi sustoti šalies uoste, kuomet atsitrenkė į laivą su Liberijos vėliava. Incidentas įvyko pirmadienį 5.24 val. vietos laiku.
Iš pradžių pranešta, kad per avariją apgadintas eskadrinio minininko kairysis bortas, tačiau JAV kariuomenė informavo, kad laivas pajėgus plaukti pats ir juda Singapūro uosto link.
JAV kariuomenės sraigtasparniai ir Singapūro karinis jūrų laivynas bei pakrantės apsauga vykdo plataus masto paieškų ir gelbėjimo operaciją. Prie jos taip pat prisideda Malaizijos pajėgos.
Tai - jau antrasis rimtas incidentas jūroje, į kurį pastaraisiais mėnesiais patenka JAV karinio jūrų laivyno laivai.
Birželį septyni JAV jūreiviai žuvo, kai šaliai priklausantis eskadrinis minininkas "USS Fitzgerald" Japonijos vandenyse susidūrė su konteinerių laivu.
Aplink Singapūrą esantys vandens keliai - vieni judriausių pasaulyje, jais pergabenama nemaža dalis pasaulio prekių ir naftos. Pats Malakos sąsiauris laikomas vienu strategiškai svarbiausių komercinių vandens kelių.

Atgal