VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kriminalai, nelaimės

01.10. Islamistas pagrobė teroro akto Briuselyje aukų skrodimo duomenis

Islamistas, kariavęs Sirijoje teroristų pusėje, pavogė iš Briuselio prokuratūros pastato standųjį diską su 2016 metų kovo 22 d. mieste įvykdytų teroro aktų aukų skrodimo rezultatais. Tai trečiadienį pranešė laikraštis „La Derniere Heure“.

EPA-Eltos nuotr.

Įtariamasis sulaikytas, bet jis neigia savo kaltę. Jo tapatybė nustatyta. Tai - Iljasas Chajari (Iliass Khayari), dalyvavęs karo veiksmuose Sirijoje, rašo leidinys. Laikraščio duomenimis, už dalyvavimą karo veiksmuose teroristų pusėje I. Khayari 2016 metais buvo nuteistas penkerius metus kalėti, bet buvo paleistas pirma laiko. Socialiniuose tinkluose jis gyrėsi dalyvavęs nukertant galvą vienam iš belaisvių, tačiau už tai islamistas nebuvo nubaustas, kadangi, teismo nuomone, šis epizodas nebuvo įrodytas.

Pasak „La Derniere Heure“, praėjusią savaitę iš teismo medicinos eksperto biuro Briuselio prokuratūros pastate buvo pavogtas išorinis standusis diskas su teroro akto Briuselyje aukų skrodimo rezultatais, taip pat diktofonas su informacija, nesusijusia su šia byla. Prokuratūra patvirtino vagystės faktą, nepateikdama detalių.

2016 metų kovo 22 d. trys mirtininkai iš Briuselio teroristų kuopelės detonavo sprogstamuosius įtaisus Malbeko metro stotyje Briuselyje ir Belgijos sostinės tarptautiniame oro uoste. Žuvo 32 žmonės, dar 340 buvo sužeisti.

 

Atgal