VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kriminalai, nelaimės

09 24. Nepale per laviną žuvusių alpinistų skaičius išaugo iki 12

Himalajuose, Nepalo šiaurėje, per laviną žuvusių alpinistų skaičius išaugo iki 12, informavo Nepalo alpinizmo asociacija.

Lavina užgriuvo stovyklą, įrengtą aštunto pasaulyje pagal aukštį (8163 metrai) Manaslu kalno šlaite 7 tūkst. metrų aukštyje, rytą, kai alpinistai ruošėsi tęsti viršūnės šturmą.

Nelaimės metu žuvo 11 žmonių, dar vienas į ligoninę Katmandu nugabentas alpinistas neišgyveno, pranešė asociacija.

"Kol kas dar sunku kalbėti apie tikslias nelaimės detales, nes šaltiniai pateikė skirtingą informaciją", - sakė asociacijos prezidentas Zimba Džangbu Šerpa (Zimba Jangbu Sherpa). Pasak jo, 18 žmonių buvo išgelbėta ir nugabenta į artimiausią gyvenvietę.

"Paieškų ir gelbėjimo operacijos tebevyksta, todėl mes dabar negalime pasakyti tikslaus žuvusių skaičiaus", - sakė šaltinis iš Turizmo ministerijos. Anot jo, tarp aukų yra nepalietis, vokietis ir ispanas, o tarp dingusių - šeši prancūzai, italas ir kanadietis. Trys alpinistai iš Prancūzijos, du iš Vokietijos ir vienas iš Nepalo buvo nugabenti į ligoninę Katmandu, informavo policija.

Manaslu yra viena pavojingiausių Himalajų viršukalnių, primena AFP. Didžiausia nelaimė šio kalno šlaituose įvyko 1972 metais. Tada nuslinkus lavinai žuvo 15 žmonių, tarp jų - 10 šerpų ir alpinistų grupės iš Pietų Korėjos vadovas.

Atgal