VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kriminalai, nelaimės

10 30. Dėl uragano "Sendi" be elektros liko per 7 mln. amerikiečių

Dėl siautėjančio uragano "Sendi" jūros vandens lygis Niujorko pakrantėje pakilo keturiais metrais, praneša BBC.

Dėl elektros energijos tiekimo sutrikimų beveik 7,1 mln. rytinės JAV dalies gyventojų liko be elektros. Stichija Jungtinėse Valstijose jau nusinešė mažiausiai 14 žmonių gyvybių, viena moteris žuvo Kanadoje.

Uraganas "Sendi", kurio vėjo greitis siekė daugiau nei 80 metrų per valandą, apie 20.00 val. vietos laiku smogė Naujojo Džersio valstijos pakrantei.

Antradienį Niujorko viešojo transporto administracija pranešė, kad dėl pakilusio jūros vandens lygio užtvindyti septynių iš 26 Niujorko metro linijų požeminiai tuneliai. Dingus elektrai iš stichijos zonos teko skubai evakuoti du šimtus pacientų, gydomų Niujorko universitetinėje ligoninėje.

"Sendi" padariniai didžiausiam šalies miestui kaip niekad sunkūs. "Mes žinojome, kad artėja labai pavojinga audra, taip ir atsitiko", - sakė miesto meras Maiklas Blumbergas (Michael Bloomberg).

Nukentėjo ir kiti dideli miestai - Vašingtonas, Baltimorė, Bostonas. Pusiaunaktį audros centras priartėjo prie Filadelfijos, vėjo greitis stichijos zonoje sumažėjo beveik iki 120 km per valandą. Artimiausiu metu, kai "Sendi" toliau judės per Pensilvanijos valstiją, prognozuojamos smarkios liūtys ir potvyniai.

Atgal