VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kriminalai, nelaimės

03 26. Britų policija pranešė, nuo ko mirė Rusijos oligarchas Borisas Berezovskis

Atlikus skrodimą paaiškėjo, kad 67 metų verslininko mirtis „susijusi su pakorimu"

Pranešama, kad atlikus skrodimą neaptikta jokių smurto žymių, skelbia BBC. Velionio kūnas toliau bus tiriamas, bus atlikti ir toksikologijos tyrimai. Policija taip pat toliau tirs velionio namus.

Poskrodimo taip pat atmesta, kad prie B. Berezovskio mirties galėjo prisidėti pašalinis asmuo.

Rusų oligarchas rastas negyvas šeštadienį savo namų vonioje Askoto miestelyje, nuo Londono nutolusiame 40 km.

Greitoji pagalba į B. Berezovskio namus buvo iškviesta šeštadienį 15 val. 18 min. vietos laiku, o atvykę medikai konstatavo jo mirtį.

Baveik kartu su medikais į įvykio vietą atskubėjo ir buvusi B. Berezovskio žmona Galina Bešarova. Namas, kuriame gyveno ir mirė oligarchas, priklausė būtent jai.

Modernių slaptųjų tarnybų rinkoje yra daug priemonių, kurios gali išprovokuoti širdies smūgį ir insultą, o ekspertai negalės to nustatyti. Negalima pasitikėti britų slaptosiomis tarnybomis. Po jų dalyvavimo sąmoksle okupuoti Iraką, nuversti Libijos lyderį ir Sirijos vyriausybę tapo aišku, kad jų metodai yra purvini", - teigė S. Markovas.

Jis atmetė spėliones, kad B. Berezovskį galėjo nužudyti rusų specialiosios tarnybos: „Galų gale, Kremliuje dirba civilizuoti politikai. Jie nepraktikuoja politinių žmogžudysčių."

Atgal