VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kriminalai, nelaimės

Paauglio nužudymu įtariamą D.Miliuką teismas leido suimti 3 mėnesiams

Panevėžio miesto apylinkės teismas antradienį, pačioje darbo pabaigoje, skyrė suėmimo sankciją 37 metų Dainiui Miliukui. Jis - pagrindinis įtariamasis dėl septyniolikamečio nužudymo šeštadienio vakarą Biržuose.

D. Miliukui teismas skyrė griežčiausią - 3 mėnesių - suėmimo sankciją. Kartu su juo nusikaltimo metu buvusiam sugyventinės tėvui Z. Š. (g. 1965) teismas skyrė 15 parų suėmimą.

Įtariama, kad D. Miliukas vėlų šeštadienio vakarą Biržuose, Maironio gatvėje, po žodinio konflikto su pro šalį ėjusiais 15 ir 17 metų paaugliais juos apšaudė iš legaliai savigynai išduoto kovinio pistoleto "Makarov".

Pirminiais duomenimis, privažiavęs prie nepilnamečių automobiliu BMW, D. Miliukas įsakė jiems gultis ant žemės, tačiau šie nepakluso ir puolė bėgti, o vyriškis iš kovinio ginklo ėmė į juos šaudyti.

Sužeistam penkiolikmečiui paaugliui pavyko pabėgti ir pasislėpti, tačiau drauge su juo ėjęs kitas jaunuolis žuvo - jo kūnas su šautinėmis žaizdomis po kelių valandų buvo rastas netoli įvykio vietos, gretimoje Vilniaus gatvėje.

Atgal