VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kultūra, menas

11.09. “Vingis-9“: kurti, bendrauti, dalintis

Birutė Silevičienė

LKRS ir valdybos narė

Tradiciniame Vilniaus tarptautinės literatų, rašytojų ir menininkų gildijos renginyje  gausiai susirinkusiems nariams ir svečiams buvo pristatytas „Vingio“ kasmetinis jau 9-asis literatūros ir meno almanachas. Salė vos talpino kūrybingus literatus, dainos ir poezijos mylėtojus.

Pristatydama renginį beveik aštuoniasdešimčiai dalyvių, almanacho sudarytoja Onutė Kulbokienė pasidžiaugė nauja knyga, pristatė labiausiai prisidėjusius prie jos išleidimo kūrėjus: Tatjaną Kaziūnienę, Liudmilą Intejevą, Vladislavą Kursevičienę, literatūrinės dalies redaktorių Joną Laurinavičių. Knygoje pateikiama net 34 autorių kūryba, tad vakaro metu nuskambėjo ne vienas eilėraštis iš šio almanacho. „Džiugu, jog autoriai savo prozą, eilėraščius spausdina ne tik šiame almanache, bet leidžia ir savo kūrybos romanus, eilėraščių knygas:  Galina Ivanova, Danutė Ruseckaja, Loreta Pladienė, Onutė Kulbokienė... Beje, daugelis išleidę ne po vieną knygą. Birutės Silevičienės kūrybinis turtas  - jau 23 knygos, iš jų trys – eilėraščių vertimai“, - linkėdama visiems gražios kūrybos, kalbėjo  Tautinių bendrijų namų direktorė Alvida Gedaminskienė, sveikino, sulaukus naujo, 9-ojo,  almanacho, kvietė ieškoti rėmėjų tolimesnei „Vingio“ kūrybinei veiklai.

Renginio akimirkos

Prisiminta graži sukaktis – šiemet Lietuvos kaimo rašytojų sąjungai – 25-eri! Ši sąjunga kasmet išleidžia po dvi antologijas, kartą metuose – žurnalą „Ūkininkas“, nemažai LKRS narių knygų, tad kūrybinis gyvenimas niekuomet nenutrūksta.

Kadangi kūrėjai ne tik rašo eiles ar prozą, bet yra ir dainingi, muzikalūs, tad susitikime netrūko gražių dainų,  skambių melodijų. Į svečius atvyko net du ansambliai: iš Kaišiadorių r. „Versmė“ (vad.Šiodiškienė) ir Vilniaus Šeškinės ansamblis „Auksinis ruduo“ (vad. Asta Toluktienė ir Vyt.Jocius).

Puikiai organizuotas kultūrinis renginys skatins ir toliau kurti, bendrauti, dalintis.

Linkiu visiems kūrėjams prasmingų minčių, gražių posmų ir  naujų knygų. O kitąmet sutiksime jubiliejinį – 10-ąjį – mūsų almanacho „Vingis“ numerį!

 

 

 

 

 

 

Atgal