VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kultūra, menas

01.21. Nina Kalita – auksinių rankų dailininkė

Birutė Silevičienė

Lietuvos kaimo rašytojų sąjungos ir Valdybos narė

Nina Kalita gimė Ukrainoje, nuo 1989 metų gyvena Lietuvoje. Ilgą laiką domėjosi fotografija, dalyvavo  foto pleneruose, jos darbai buvo eksponuojami kolektyvinėse parodose. Nuo 2010 metų dirba kvilingo technika. Surengusi dvi personalines parodas.

Birutė Silevičienė

Šiuo metu atlieka siuvinėjimo juostele darbus. Ji puiki segių, apyrankių meistrė. Puikiai įvaldžiusi piešimą, atvirukų gamybą, daug sukaupusi paveikslų pagal metų laikotarpius. Žavingi peizažai, gėlės. Jos dailūs darbai glosto žiūrovų širdis.

Niną Kalitą traukia noras tą meno gyslelę perduoti ateinančioms kartoms. Ji mielai aiškina ir moko vaikus, jaunimą, moteris.

Ji sako: „Ką moki – ant pečių nenešioji! Turi leisti ir kitiems išmokti kurti grožį, rasti sieloje ramybę ir veltui laiko nešvaistyti!“

Gausus renginio dalyvių būrys

Nina Kalita

Ninos Kalitos darbai

Nina Kalita yra Tarptautinės literatų, rašytojų ir menininkų gildijos „Vingis“ narė. Dažnai atvyksta į poezijos renginius su naujais savo darbais, paveikslais. Ninos Kalitos nuoširdumas, pagarba kitiems kūrėjams, menininkams yra geranoriška. Tik jautrios sielos žmogus atsiveria pasauliui, ir žmonės įvertina. Paklausta, kas ją įkvėpė darbuotis šioje meno šakoje, atsakė: „Myliu puošti pasaulį savo rankomis. Prieš aštuonerius metus susidomėjau karpinių menu visai neplanavusi. Tai prieinama meno šaka kiekvienam norinčiam turiningai praleisti laiką.  Paėmiau adatą ir popierių ir karpiau. Pamačiusi draugė darbus, pakvietė sudalyvauti parodoje. Žmonių susidomėjimas buvo įspūdingas ir išpirko mano karpinius. Jau tada supratau, kad galiu savo rankomis kurti meną.

Dabar vis surandu naujas technologijas savo meniniams dirbiniams.  Esu laiminga, suradusi pati per save kelią į meną ir žmonių širdis“.

Iš visos širdies Jums linkime stiprios sveikatos ir gražių darbų gausos 2020 metais.

Ačiū už Jūsų gražią ir gausią parodą Tautinių bendrjų namuose.

Iki naujų susitikimų!

 

 

Atgal