VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kultūra

06 06. „Siekiama sukelti diskusijas“

Alfonsas Kairys

Š.m. birželio 4 d. Lietuvos žurnalistų sąjungoje (LŽS) pristatyta Algimanto Valentino Indriūno knyga „Atsakingos demokratijos valstybė“.

LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius kartu su visais susirinkusiais (o jų buvo pilnutėlė salė) pasveikino gerokai į devyniasdešimtmetį įkopusį autorių ir pasidžiaugė naujos knygos gimsmu.

Antras iš dešinės - knygos autorius Algimantas Valentinas Indriūnas. Nuotrauka - straipsnio autoriaus

Pristatyme kalbėjęs Lietuvos žurnalistų sąjungos Tarybos narys šnekėjo  ne tik apie šią knygą, bet ir apie autorių, kuriam teko patirti Sibiro tremties dalią, kuris yra išleidęs ne vieną knygą visuomenės tobulėjimo klausimais.

Na, o Algimantas Valentinas Indriūnas teigė, kad knyga "Atsakingos demokratijos valstybė" siekiama sukelti diskusijas dėl kai kurių politinių jėgų daromų klaidų, suformuluoti pasiūlymus, kaip padidinti valstybės valdymo veiksmingumą, sudaryti teisines prielaidas politikų bendravimui su rinkėjais, skatinti ir siekti, kad politika mūsų šalyje taptų pagarbos verta veikla.

Valstybė saugo savo piliečius nuo besikėsinančių į žmonių gyvybę kriminalinių nusikaltėlių, sveikatą, nuosavybę, o gyventojų apsauga nuo politinių piktadarių, jeigu jie nesusiję su kriminaliniais nusikaltimais, silpna. Dėl to kyla kai kurios mūsų gyvenimo negerovės, dėl kurių smerkiama politika, kaltinama demokratija, bet per mažai ieškoma pozityvių išeičių.
Knygoje gvildenama 13 temų: Lietuviškos demokratijos ydos/Politinių partijų reforma/Veiksmai atsakingos demokratijos link nepakeitus galiojančios Konstitucijos/Politikų ir valstybės tarnautojų atskaitomybė ir atsakomybė/Kaip įveikti korupciją?/Valstybė mirties bausmę draudžia, nusikaltėliai ją naudoja/Atstovavimo vingiai/Seimo pavadinimas/ Dveji rūmai daugiau nei vieni/Septynių ministerijų Lietuvai turi pakakti/Savivaldos reforma/Prezidentiniai pavojai/Atsakingos demokratijos valstybės kūrimo metodika.

Knyga "Atsakingos demokratijos valstybė" skiriama tiems, kuriems, anot autoriaus, ,,nepatinka politika ir politikai, taip pat asmenims, pasiryžusiems pasukti į politiką, bei jaunuoliams, renkantiems gyvenimo kelią“.

                                   

Atgal