VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kultūra

11 15. Lietuva įstojo į Paryžiaus kultūros centrų asociaciją

Nuo šių metų rudens Lietuva oficialiai buvo priimta į Paryžiaus užsienio šalių kultūros centrų asociaciją FICEP, skelbia Kultūros ministerija.
Paraiška prieš kelis mėnesius buvo pateikta Lietuvos kultūros atašė Prancūzijoje ir Lietuvos ambasados Paryžiuje iniciatyva.
Kultūros centrų asociacija Paryžiuje FICEP įsteigta 2002 m. Kanados kultūros centro iniciatyva. Pagrindinis šio forumo tikslas yra plėtoti tarptautinę kultūrinę veiklą, siekiant skleisti kultūrinę įvairovę bei supažindinti Prancūzijos kultūrinę bendruomenę su asociacijoje atstovaujamų šalių kultūros bei meno pasiekimais.
Šis forumas taip pat inicijuoja įvairius bendrus tarptautinius renginius, į kuriuos kviečia asociacijoje dalyvaujančių šalių menininkus. Didelio tarptautinio susidomėjimo sulaukia jau tradiciniais tapę, daugelį metų kasmet organizuojami renginiai, tokie kaip tarptautinė kultūros savaitė, džiazo festivalis Paryžiuje, tarptautinio kino savaitė bei literatūros naktis.
Lietuvai oficialiai įstojus į FICEP asociaciją ir įsitraukus į Paryžiaus kultūros centrų veiklą, atsivers galimybė dalyvauti bendruose kultūros projektuose pristatant Lietuvos menininkus bei jų kūrybą, taip pat skleisti informaciją apie Lietuvos kultūrą tarptautiniuose kultūros tinklalapiuose, dalyvauti aktyvioje tarptautinės kultūrinės diplomatijos veikloje.
FICEP vienija 51 kultūros centrą Paryžiuje. Asociacijoje dalyvauja centrai iš Europos Sąjungos, Azijos, Japonijos, Lotynų Amerikos, Viduržiemio jūros regiono, Rusijos ir kitų šalių.
Lietuvai šioje tarptautinėje organizacijoje atstovaus Lietuvos ambasados Prancūzijoje kultūros atašė Vida Gražienė.

Atgal