VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kultūra

03 15. Premjeras įteikė Vyriausybės kultūros ir meno premijas

Ketvirtadienį Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius pasveikino Vyriausybės kultūros ir meno premijos laureatus. Pasak Premjero, kasmet teikiama premija yra dėmesio ir padėkos ženklas už visai valstybei, jos dabarčiai ir ateičiai svarbius darbus, ir labai džiugu, kad Vyriausybės meno ir kultūros premijos yra vertinamos.
„Jumis, meno ir kultūros kūrėjais, mes labai tikimės pasiremti ir rengdamiesi artėjančiai atkurtos valstybės sukakčiai. Tikimės, kad šimtmetis mūsų kultūrai taps laipteliu dar labiau pasistiebti, dar labiau praturtinti sielas. Kad šimtmetis nebūtų vienadienė šventė visai tautai, daug priklauso ir nuo Jūsų. Tikiuosi, kad šiuos klausimus dalykiškai aptarsime ir siauresniuose susitikimuose", - kvietė Premjeras.
Šiais metais premijos skirtos kinotyrininkei Gražinai Arlickaitei, chorvedžiui Lionginui Abariui, rašytojai Birutai Augustinienei (Jonuškaitei), scenografei, kostiumų dailininkei Nadeždai Gultiajevai, rašytojui Vladui Kalvaičiui, dailininkui Eimantui Ludavičiui, teatro dailininkei ir režisierei Aušrai Paukštienei, muziejininkei, rašytojai Aldonai Ruseckaitei, grafikei Birutei Stančikaitei, dainininkei Gailiūtei Nijolei Tallat-Kelpšaitei, muzikologei Sofijai Jūratei Vyliūtei. Bendra premija taip pat skirta televizijos ir kino menininkams Juozui Javaičiui ir Donatui Bukliui.
Vyriausybės kultūros ir meno premijomis siekiama skatinti Lietuvos, taip pat Pasaulio lietuvių bendruomenės kultūros ir meno kūrėjų, kultūrai ir menui nusipelniusių asmenų veiklą. Kasmet įteikiama 12 premijų, laureatus atrenka Vyriausybės kultūros ir meno premijų komisija, kuriai šiuo metu vadovauja profesorius, socialinių mokslų daktaras, Lietuvos mokslų akademijos tikrasis narys Vytautas Martinkus.
340 bazinių socialinių išmokų dydžių Vyriausybės kultūros ir meno premijos skiriamos nuo 1997 m. Premijos gali būti skiriamos pavieniams pretendentams arba pretendentų kolektyvui.

Atgal