VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kultūra

08 22. Dažnai vykstu į Pumpėnus

Ona Striškienė, Paįstrys - Pumpėnai

Rugpjūčio 15-ąją – per Žolinę buvau Pumpėnų bažnyčioje (Pasvalio r.), ten yra mano tėtės gimtinė ir palaidoti giminės. Buvimas ir meldimasis šioje bažnyčioje palieka gilų įspūdį. Žolinės dieną bažnyčia buvo išpuošta žolinų girliandomis, visi altoriai – puošniai ir skoningai gėlių puokštėmis. Tokia šventiška aplinka nuteikė susikaupimui, ji formuoja tikro grožio pajautimo sampratą. Atėjęs į bažnyčią jauti kitų norą ir rūpestį, jog čia žmogui būtų šventiška, gera ir jauku.

Pumpėnų Švč. M. Marijos Škaplerinės bažnyčioje 2016.08.15 d.

Šv. Mišias aukojo Pumpėnų Švč. M. Marijos Škaplerinės bažnyčios klebonas Domingo Avellaneda IVE. Jam patarnavo du paaugliai, vienas jų ir tos dienos skaitinį skaitė. Gražiai giedojo bažnyčios choras.

Po Šv. Mišių neskubama, pabendraujama

Visi maldininkai buvo su puokštelėmis rankose, ko nebūna kitose bažnyčiose. Vienų puokštės – didelės, puošnios, kitų – kuklios, net su laukų gėlėmis.

Pumpėnų bažnyčios šventoriuje

Pradžioje Šv. Mišių žolinai buvo pašventinti. Pasibaigus Šv. Mišiomis klebonas Domingo kiekvienam paduodamas ranką palinkėjo geros šventės. Per Motinos dieną kiekvienai išeinančiai moteriai būna klebonas padovanoja po gėlės žiedą. Šitaip yra įprasta kaskart, tuomet ir žmogus iš bažnyčios grįžta su gera nuotaika, praskaidrinom mintim. Taip ir norisi vėl ir vėl praverti Pumpėnų bažnyčios duris.

Roberto Malinausko foto

Atgal