VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kultūra

08 24. Smagus Panevėžio rajono bendruomenių sąskrydis

Ona Striškienė, Paįstrio gyventojų bendruomenės centro narė

Rugpjūčio 20 d. Naudvaryje, Naujamiesčio s., Panevėžio r. vykusiame Panevėžio rajono bendruomenių sąskrydyje dalyvavo dviejų Paįstrio seniūnijos bendruomenių nariai. Tai Puodžiūnų kaimo ir Paįstrio gyventojų bendruomenės centro. Naudvario parkas – žymaus inžinieriaus Stanislovo Kerbedžio dvaro parkas. Čia ir vyko tradicinis tryliktasis Panevėžio rajono bendruomenių pramoginis sąskrydis „Svetingasis ūžesys“. Jo projektą rėmė Socialinių reikalų ir darbo ministerija bei rajono savivaldybė. Puikus oras, graži, erdvi aplinka visus nuteikė šventiškam bendravimui ir pasibuvimui.

Svečius priima "Upytės žemė" bendruomenės valdybos narė Odeta Baltramiejūnienė

Nuvykę, nurodytoje vietoje, pasistatėme palapinę, pasidengėme stalą. Seniūnijos vėliavėlių girlianda, moliniais varpeliais, medine tvorele pasipuošėme aplinką. Gražiai aplinką papuošė Onos Rimkuvienės ir Onos Striškienės suskintos puikios puokštės. Vedančiojo pakviesti lipome į sceną bendruomenės pristatymui. Nūdieną ir nuveiktus darbus nuotaikingai pristatė Paįstrio gyventojų bendruomenės centro pirmininkas Rimantas Pranys.

Paįstrio gyventojų bendruomenės centro stalas

Paskaityti porą eilėraščių iš knygos „Susikalbėjimas“ paprašė autorę Oną Striškienę, Paįstrio bendruomenės narę. Knyga „Susikalbėjimas“ yra skirta Bibliotekų metams ir Vietos bendruomenių metams. Jos išleidimą parėmė Panevėžio rajono savivaldybė. Buvo „pakrikštytos“ trys naujai įsikūrusios bendruomenės.

Smilgių seniūnijos išpuošta palapinė

Klausėmės muzikos, dainų, grožėjomės jaunų šokėjų smagiu šokimu. Prie savo stalo sulaukėme svečių ir patys keminėjomės (lankėmės) pas kaimynus ir pažįstamus. Dalyvavome sportiniuose žaidimuose.

Atgal