VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kultūra

10 22.Pasvalyje gražiai sutikta Margaritos Lužytės šeštoji knyga

Ona Striškienė, Lietuvos kaimo rašytojų sąjungos, Pasvalio literatų klubo „Užuovėjos“ narė

Spalio 10 dienos popietę Pasvalio Mariaus Katiliškio bibliotekoje pristatyta šeštoji pasvalietės Margaritos Lužytės knyga „Betės namai“. Popietę – knygos „Betės namų" sutiktuves surengė ir vedė Vaikų literatūros skyriaus vedėja Rita Baltrukienė. Vedančioji apžvelgė Margaritos Lužytės kūrybinę biografiją, susirinkusiesiems parodė jau išleistas autorės knygas.

Margaritos Lužytės knyga "Betės namai"

Autorei knygą pristatyti padėjo Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatro aktorė Ligita Kondrotaitė. Ji labai emocingai ir įtaigiai skaitė ištraukas iš naujos Margaritos Lužytės knygelės „Betės namai“.Lietuvių kalbos mokytoja Laimutė Burmonienė pasidalijo savo mintimis apie perskaitytus "Betės namus", apie tikroviškus ir fantastinius nutikimus.

 Popietėje į klausimus atsakinėja knygos autorė Margarita Lužytė (kairėje)

Autorė Margarita Lužytė su dėmesiu ir atida atsakinėjo į mažųjų ir senjorų pateiktus klausimus. Knygos sutiktuvėse dalyvavo Pasvalio literatų klubo „Užuovėja“ nariai: Jadvyga Skablauskienė, Ona Striškienė ir Konstancija Vinkelienė. Autorę sveikino bibliotekos direktorė Danguolė Abazoriuvienė, bibliotekininkai ir kiti. Renginio pabaigoje knygos autorė dalijo autografus kiekvienam, įsigijusiam jos knygą.

Onos Striškienės foto

Atgal