VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kultūra

06.06. Kūrybiškumo ugdymas

Birutė Liškauskienė

Dailės studijoje "Skizze", esančioje Šiauliuose Tilžės g. Nr. 139  direktorė  Kristina  Taurosevičiutė dažnai organizuoja įvairius vaizduojamojo meno teorinius ir praktinius užsiėmimus asmenybės intelekto prusinimui, meniniam lavinimui, grožio pajautimui,  estetinių gebėjimų ugdymui. Tiesiogine prasme, tai asmenybės kūrybiškumo  pažinimui ir puoselėjimui organizuojami užsiėmimų kursai. Tam ji kviečiasi įvairius specialistus ir tuo pačiu suteikia galimybę išbandyti naujas dailės priemones, tapybos, piešimo reikmenis, pieštukus, popierių, šilką, naujų formulių ir cheminės sudėties dažus, naujausius teptukus, pagamintus iš įvairių naturalių ir sintetinių medžiagų.

Dailininkė Bitė Kuic

Baigėsi  užsiėmimų kursas "Kūrybiškumo ugdymas šiuolaikinio meno metodais", kurių vedėja buvo  šiaulietė dailininkė Bitė Kuic. Programoje buvo paskaita apie šiuolaikinio meno tendencijas, dažniausiai minint šiuo metu Šiaulių Dailės galerijoje  vykstantį meno festivalį "Enter". Praktinio užsiėmimo metu buvo šiuolaikinio meno kūrinių tyrimai, analizės,  kolektyviniai aptarimai suteikiant klausytojams galimybes pateikti savo suvokimus ir  interpretacijas. Buvo duodamos užduotys ir visiška laisvė. Užduoties buvo galima nevykdyti, jei kuriančiojo idėja pasirodys geresnė nei nuoroda kūriniui, nes kūrybiškumas, pasak dailininkės Bitės,   ir yra padaryti užsakymą savaip, negalvojant "patiksiu  nepatiksiu", nieko neaiškinant, bet kuriant laisvai ir patiriant absoliučią laimę tame  procese.  Užsiėmimų metu buvo konstruojamos fotografijų kompozicijos bei kuriami autoportretai, daromos ne žodinės iliustracijos, koliažai pasitelkiant  prisimintą arba gautą vaizdą arba tiesiog kuriant čia ir dabar savo vaizduotės  dėka. "Per daug laisvės nebus, jei turėsime idėją"- konstatavo Bitė Kuic.

Svarbiausia iš  kurso paskaitų ir praktinių  užsiėmimų buvo tai, kad lankytojai kūrė kiekvieną kartą su vis didesniu užsidegimu ir jų kūriniai vertė  kiekvieną susimąstyti.

Atgal