VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kultūra

07.18. Dvasinga vasaros poezijos šventė Kėdainiuose

Ona Striškienė, Lietuvos kaimo rašytojų sąjungos, Panevėžio rajono literatų klubo „Polėkis“ narė

Liepos 9 d. (sekmadienį) Kėdainiuose vyko trečioji vasaros šventė  „Ten, kur poezija virsta malda“. Atvyko literatai iš Pakruojo, Panevėžio, Radviliškio rajonų ir Kėdainių. Iš Panevėžio rajono literatų klubo „Polėkis“ į poezijos šventę nuvyko klubo prezidentas Stanislovas Grigas ir tarybos narė Ona Striškienė. Prieš renginį Kėdainiuose aplankėme parke, ant Dutnuvėlės upės kranto stovintį minaretą, esantį šalia geležinkelio stoties. Jis paliko puikų įspūdį.

Poezijos šventė prasidėjo Šv. Mišiomis Šv. Jurgio bažnyčioje, kurias aukojo klebonas Artūras Stanevičius. Šv. Mišiose melstasi už Kėdainių krašto literatų sambūrio literatus, dalyvaujančius poetus, rašytojus. Iš bažnyčios šventė persikėlė į kalnelį, esantį šalia bažnyčios.

Eiles skaito Panevėžio r. literatų klubo "Polėkis" nariai Stasys Grigas ir Ona Striškienė

Dainuoja Kėdainių lenkų draugijos ansamblis „Issa“, eiles skaitė draugijos vadovė Irina Duchovska

Poezijos šventės momentas, groja ir dainuoja Arnas Jasėnas iš Šėtos

Susirinkusius sveikino Kėdainių rajono tarybos narė Onutė Šulcienė.Vedančios Kėdainių krašto literatų sambūrio prie šv. Jurgio bažnyčios vadovės Genės Sereikienės sumanymu kuriančiųjų skaitytas eiles paįvairindavo dainų atlikėjai. Pritariant gitara dainavo Panevėžio rajono Raguvos meno vadovė Rima Žudienė ir Arnas Jasiūnas iš Šėtos, Kėdainių rajono. Lietuvių ir lenkų kalbomis dainavo Kėdainių lenkų draugijos ansamblis „Issa“, eiles skaitė draugijos vadovė Irina Duchovska.

Vitalijus Laumakys iš Kėdainių eiles skaitė lietuvių ir vokiečių kalbomis, vilainiškė Renata Šimakauskienė – lietuvių ir anglų. Ona Striškienė prisistatydama panevėžiečių tarme padeklamavo savo eilėraštį „Miška dukr“. Kėdainiškių ir svečių skaitomos eilės buvo labai šiltai priimtos. Visiems buvo įteiktos gėlės ir dovanotos knygos.

Onos Striškienės asmeninio archyvo nuotraukos

 

 

Atgal