VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kultūra

07.22. Iš užsienio sugrįžę violončelininkas Augustas Gocentas(Suomija) ir pianistė Gabrielė Sutkutė(Didžioji Britanija) siūlo kokybišką laisvalaikį su klasikine muzika

 

Koncertai vyks:

Chodkevicių rūmai liepos 30d. 17h-Vilnius

Palangos kurhauzas rugpjūčio 3d. 19h           
Thomo Manno muziejus rugpjūčio 4d. 18h-Nida
Paliesiaus dvaras rugpjūčio 6d.16h
Skambės:

J.Brahms,L.Boccherini ir C.Debussy,

P.Tchaikovsky,A.Piazzola,S.Rachmaninov

Gabrielė Sutkutė gimė 1997m. Kaune. Mokėsi Kauno Juozo Naujalio muzikos gimnazijoje, mokytojos-ekspertės Birutės Kumpikienės klasėje. Šiuo metu Gabrielė tęsia studijas Londono karališkojoje muzikos akademijoje (Royal Academy of Music). Jos profesorius-Christopher Elton.

Gabrielė Sutkutė ir Augustas Gocentas 

Pianistė yra dalyvavusi keturiuose nacionaliniuose ir devyniolikoje tarptautinių konkursų ( Italijoje, Lenkijoje, Škotijoje, Prancūzijoje, Čekijoje, Latvijoje, Maltoje), kuriuose pelnė 14 pirmųjų premijų bei tris Grand Prix. Penkis metus iš eilės ji buvo apdovanota LR Prezidentės D. Grybauskaitės padėkos raštais, Premjero bei specialiaisias rėmėjų prizais. 2010-2014m. Gabrielei buvo skirta R.F.Tuck fondo parama, o 2010 ir 2015 m.-,,Lietuvos Maximalisto'' stipendija. 

Ji ne kartą koncertavo Kauno Valstybinėje filharmonijoje su simfoniniu orkestru bei daugybėje Kauno ir kitų Lietuvos miestų koncertų salių.

Augustas Gocentas gimė 1997m. Vilniuje.Mokėsi Nacionalinėje M.K.Čiurlionio menų mokykloje,mokytojos R.Kalnėnaitės klasėje.2016m. pradėjo studijas Sibelijaus akademijoje,Helsinkyje,profesoriaus Martti Rousi klasėje.

Augustas yra dešimties Lietuvos ir tarptautinių konkursų laureatas.2009m. Taline,konkurse ,,Young musicians“ laimėjo specialų prizą už savitą stilių.2013m.Kauno konkurse „Gradus ad Parnassum“ pelnė I vietą,2014m.iškovojo pagrindinį nacionalinio forumo ,,Ars Lithuanica“ prizą.2015m.-Grand prix ,,Kaunas Sonorum“.

Buvo remiamas M.Rostropovich ir S.Karoso labdaros ir paramos fondų.
Grojo su Lietuvos orkestrais diriguojant M.Barkauskui,M.Pitrėnui,D.Katkui,bei M.Staškui.
2016m.lapkričio mėn.buvo pakviestas groti Kremerata Baltica orkestre,,Middle-east“ ture.

Atgal